X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

Jak prawidłowo umyć ręce?

Dzielimy się wytycznymi WHO dotyczącymi higieny rąk, co jest bardzo ważną, codziennie wykonywaną czynnością na farmie świń, ponieważ nieprawidłowe mycie powoduje pozostawienie brudu na niektórych obszarach dłoni.

17 marzec 2020
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

W tym artykule dzielimy się wytycznymi WHO dotyczącymi higieny rąk, która jest bardzo ważną częścią codziennej działalności farmy trzody chlewnej. Nieprawidłowe mycie pozostawia brudne miejsca, jak widać na tym schemacie:

  • Umyj ręce mydłem i wodą gdy gołym okiem widać, że są brudne, gdy miały kontakt z krwią lub innymi płynami ustrojowymi lub po skorzystaniu z toalety.
  • W przypadku narażenia na patogeny tworzące przetrwalniki, w tym Clostridium difficile, lub jeśli spodziewane jest takie narażenie, także zaleca się mycie rąk mydłem i wodą.

  • Zastosowanie roztworu na bazie alkoholu jest metodą z wyboru do rutynowej dezynfekcji rąk, jeśli dłonie nie są wyraźnie zabrudzone. Jeśli roztwór na bazie alkoholu nie jest dostępny, użyj mydła i wody.

Technika mycia rąk wodą z mydłem

Technika mycia rak roztworem na bazie alkoholu

WHO i Tan Tock Seng Hospital

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji

Powiązane produkty w sklepie

Sklep specjalizujący się w branży świń
Doradztwo i serwis techniczny
Ponad 120 marek i producentów

Powiązane artykuły

schemat

Rola personelu fermy w transmisji PRRSV

20-kwi-2015

Zasady bioasekuracji powinny być realizowane we wszystkich gospodarstwach bez wyjątku, a mycie rąk ciepłą wodą z mydłem, a następnie środkiem dezynfekcyjnym powinno być obowiązkowe w tych fermach gdzie prysznic nie jest obligatoryjny. 

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości 3trzy3 w 3 minuty

Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji