Zrównoważona produkcja wieprzowiny w dobie zmian klimatycznych
Przemysł trzody chlewnej musi przeciwdziałać obawom związanym ze zmianą klimatu i przedstawić dowody, że dokładamy starań, aby zminimalizować nasz wpływ na środowisko.
Przemysł trzody chlewnej musi przeciwdziałać obawom związanym ze zmianą klimatu i przedstawić dowody, że dokładamy starań, aby zminimalizować nasz wpływ na środowisko.
Samobójstw wśród rolników jest ponad sześć razy więcej w porównaniu do wszystkich innych grup pracowników. Ale stresujące warunki nie muszą kończyć się samobójstwem.
Ten artykuł jest poświęcony praktycznym sposobom, które mogą zmniejszyć ryzyko chorób i urazów związanych z zagrożeniami w produkcji świń.
Choroby i urazy mogą skutkować poważnymi problemami zdrowotnymi, ekonomicznymi i emocjonalnymi, które mogą zniechęcić do wydajnego i przyjemnego systemu produkcji i życia domowego. W tym artykule wymienię kilka kategorii zagadnień związanych ze zdrowiem i bezpieczeństwem pracowników.
Zdecydowanie najczęstszym i najbardziej oczywistym zagrożeniem dla zdrowia osób pracujących ze świniami są przypadkowe zakłucia igłami. W tym artykule skoncentrujemy się na tym, jakie niosą ze sobą zagrożenia i jak im zapobiegać.
Płynny nawóz pochodzenia odzwierzęcego, który jest przechowywany w głębokich zbiornikach w warunkach beztlenowych, zawiera siarkę używaną przez niektóre bakterie jako substytut tlenu. Końcowym produktem jest H2S, który jest toksyczny dla żywych tkanek ze względu na zatrzymywanie rekacji dostarczania energii w komórkach tkanki.
Witamy na 333
Nawiązuj kontakty, dziel z innymi i wchodź w interakcje z największą społecznością profesjonalistów w branży trzody chlewnej.
Świętujemy 138079 użytkowników na 333!
Zarejestruj sięJesteś już użytkownikiem?