Jaki był trend w zakresie spożycia świeżej wieprzowiny w Hiszpanii w ciągu ostatnich dziesięciu lat?
Wyniki
niepoprawna odpowiedź
W 2016 w hiszpańskich gospodarstwach spożyto 3.5% mniej wieprzowiny niż w roku poprzedzającym, co było zgodne ze spadkowym trendem obserwowanym w ostatnim dziesięcioleciu (2006/2016 spadek -7.6%).
Pytania
29-cze-2017 Kosmki jelitowe są podatne na uszkodzenia w bardzo..... środowisku 37% poprawne
22-cze-2017 Czego spodziewamy się u loszek w dzień rui? 33% poprawne
15-cze-2017 Jak zmieniła się liczba ferm w Hiszpanii w latach 2007-2016? 32% poprawne
08-cze-2017 Ze względu na udoskonalenie genetyczne związane z mniejszym odkładaniem tłuszczu: 34% poprawne
Losowe pytania
04-mar-2021 Jak zmieniała się liczba ferm trzody chlewnej w Niemczech w ciągu ostatnich 10 lat? 24% poprawne
02-mar-2017 Jaka jest poprawna kolejność procesu udomawiania zwierząt? 31% poprawne
18-sty-2018 Na który z tych czynników wpływa ilość fermentowalnego białka? 9% poprawne
16-lis-2023 Która z tych technik może najbardziej ograniczyć emisję amoniaku z gnojowicy? 40% poprawne
Łatwe pytania
21-paź-2021 Który kraj jest głównym importerem brazylijskiej wieprzowiny w tym roku? 73% poprawne
30-cze-2022 Szczepienie przeciwko zakaźnemu, zanikowemu zapaleniu nosa dotyczy: 93% poprawne
29-paź-2020 Jakiej procedury nie znajdziesz w programie kontroli PRRS McREBELTM ? 80% poprawne
23-kwi-2020 W jaki sposób lochy- mamki wpływają na rozprzestrzenianie się wirusa grypy? 81% poprawne
Trudne pytania
09-mar-2017 Trzy główne kierunki eksportu europejskiej wieprzowiny to: 28% poprawne
07-gru-2023 Gdzie powstała pierwsza wieloobiektowa ferma trzody chlewnej w Stanach Zjednoczonych? 29% poprawne
19-gru-2019 W ilu procentach UE samowystarczalna w odniesieniu do mączki z roślin oleistych stosowanej do karmienia zwierząt gospodarskich? 29% poprawne
13-lut-2014 Jak pH wpływa na zakaźność PCV-2? 25% poprawne