Jaki był trend w zakresie spożycia świeżej wieprzowiny w Hiszpanii w ciągu ostatnich dziesięciu lat?
Wyniki
niepoprawna odpowiedź
W 2016 w hiszpańskich gospodarstwach spożyto 3.5% mniej wieprzowiny niż w roku poprzedzającym, co było zgodne ze spadkowym trendem obserwowanym w ostatnim dziesięcioleciu (2006/2016 spadek -7.6%).
Pytania
29-cze-2017 Kosmki jelitowe są podatne na uszkodzenia w bardzo..... środowisku 37% poprawne
22-cze-2017 Czego spodziewamy się u loszek w dzień rui? 33% poprawne
15-cze-2017 Jak zmieniła się liczba ferm w Hiszpanii w latach 2007-2016? 32% poprawne
08-cze-2017 Ze względu na udoskonalenie genetyczne związane z mniejszym odkładaniem tłuszczu: 34% poprawne
Losowe pytania
17-wrz-2015 Idealny rozmiar granulka paszy dla świń wynosi 35% poprawne
10-paź-2013 Co ma większy wpływ na skład kwasów tłuszczowych z tkanki tłuszczowej, wątroby i serca ? 35% poprawne
25-mar-2021 Które zwierzęta mają najlepszy współczynnik wykorzystania paszy w pierwszej fazie tuczu? 36% poprawne
11-paź-2018 Przez ile dni kał świni zakażonej wirusem ASF pozostaje zakaźny w temperaturze 4 ° C? 39% poprawne
Łatwe pytania
07-lip-2022 Które z tych zmian hormonalnych zachodzą przed oproszeniem się lochy? 78% poprawne
14-sty-2021 Co spowodowałoby regularny powrót lochy do rui? 71% poprawne
28-mar-2024 Jakie są możliwe przyczyny gryzienia ogonów? 82% poprawne
07-paź-2021 Jakie osiągnięcia sanitarne umożliwiły hiszpańskiemu przemysłowi wieprzowemu rozpoczęcie eksportu po przystąpieniu Hiszpanii do Unii Europejskiej? 73% poprawne
Trudne pytania
22-maj-2014 W odniesieniu do genotypów PCV2 u świń: 26% poprawne
25-gru-2014 Istnieje tylko pięć krajów europejskich, gdzie forma spółdzielni dominuje w sektorze trzody chlewnej: 26% poprawne
16-lis-2017 Ryzyko, że siarkowodór, niezwykle niebezpieczny gaz, powstanie w zbiornikach, jest większe, gdy: 29% poprawne
04-sty-2018 Które z poniższych zdań odnośnie głodzenia świń przed ubojem jest fałszywe? 29% poprawne