Jaki był trend w zakresie spożycia świeżej wieprzowiny w Hiszpanii w ciągu ostatnich dziesięciu lat?
Wyniki
Poprawna odpowiedź
W 2016 w hiszpańskich gospodarstwach spożyto 3.5% mniej wieprzowiny niż w roku poprzedzającym, co było zgodne ze spadkowym trendem obserwowanym w ostatnim dziesięcioleciu (2006/2016 spadek -7.6%).
Pytania
29-cze-2017 Kosmki jelitowe są podatne na uszkodzenia w bardzo..... środowisku 37% poprawne
22-cze-2017 Czego spodziewamy się u loszek w dzień rui? 33% poprawne
15-cze-2017 Jak zmieniła się liczba ferm w Hiszpanii w latach 2007-2016? 32% poprawne
08-cze-2017 Ze względu na udoskonalenie genetyczne związane z mniejszym odkładaniem tłuszczu: 34% poprawne
Losowe pytania
15-cze-2017 Jak zmieniła się liczba ferm w Hiszpanii w latach 2007-2016? 32% poprawne
10-wrz-2015 Podczas ciąży, podstawowe zapotrzebowanie energetyczne lochy stanowi: 37% poprawne
28-cze-2018 Jak zmieniła się produkcja ekologicznej wieprzowiny w Wielkiej Brytanii w latach 2016-2017? 34% poprawne
22-wrz-2022 W odniesieniu do mikrobioty, "różnorodność beta" odnosi się do czego? 56% poprawne
Łatwe pytania
21-lip-2022 'Karmienie z wyborem' (choice feeding) to: 80% poprawne
30-lis-2023 Jaka jest definicja One Health opracowana przez Światową Organizację Zdrowia? 95% poprawne
07-kwi-2022 Który kraj odsadza więcej na lochę w ciągu roku - Hiszpania czy USA? 78% poprawne
01-paź-2020 Rodzaj ryby wykorzystywanej do produkcji mączki rybnej i sposób jej przechowywania ma bezpośredni wpływ na które z poniższych zjawisk? 94% poprawne
Trudne pytania
14-sie-2014 Co najbardziej poprawia rentowność najbardziej według ostatnich badań w USA? 27% poprawne
03-kwi-2014 W odniesieniu do obecności markerów oporności na zakażenia wirusem PRRS w genomie świni: 29% poprawne
23-sie-2018 W sektorze krycia/ kontroli musimy zapewnić: 18% poprawne
23-kwi-2015 E. coli jest klasyfikowana w: 27% poprawne