Kalendarz zawiera wszystkie wydarzenia dotyczące sektora produkcji świń. Informacje mogą być sortowane w celu ułatwienia wyszukiwania niezbędnych informacji
Użyj tego narzędzia do zdiagnozowania problemów z współczynnikiem konwersji paszy. Kliknij na schemat blokowy lub na przyciski w tekście, aby poruszać się po różnych częściach narzędzia.
Zarządzanie fermą świń, planowanie pracy w każdym z etapów produkcji: zarządzanie na sektorze loch ciężarnych, porodowym, prosiąt odsadzonych i tuczników.
Wirusowe patogeny świń mogą przetrwać w reprezentatywnych ilościach paszy i składników paszowych podczas długodystansowego transportu handlowego przez kontynentalne Stany Zjednoczone.
Wirus ASF został szeroko rozpowszechniony, przy czym częstotliwość jego wykrywania ulegała jedynie niewielkim zmianom w miarę produkcji kolejnych partii paszy.
Po 7-tygodniowym okresie kompostowania inaktywowano Salmonella spp. i szczepy szczepionkowe bydlęcego herpeswirusa-1 i bydlęcego wirusa wirusowej biegunki.
Wykorzystanie danych dotyczących rezystomu w badaniach asocjacyjnych zwiększa dokładność wcześniej zaobserwowanych asocjacji AMU-AMR. Główne elementy rezystomu świń są dodatnio i niezależnie związane z AMU w gospodarstwie i warunkami bezpieczeństwa biologicznego.
Dla 9 składników pasz narażonych na 30-dniowe warunki wysyłki, okres półtrwania wynosił od 9,6 do 14,2 dni, co wskazuje, że środowisko paszowe promuje stabilność wirusa.
Zgodnie z wynikami tego badania przeprowadzonego w 60 niemieckich stadach świń, aktywna poprawa środków bezpieczeństwa biologicznego może być obiecującą alternatywą dla ograniczenia stosowania środków przeciwdrobnoustrojowych na poziomie stada.