Farma Pedregales: innowacje w celu sprostania wyzwaniom w branży trzody chlewnej
Co możemy zrobić, aby sprostać wyzwaniom w branży? Wprowadzać innowacje, prowadzić badania i przybliżać naukę do praktyki.
Co możemy zrobić, aby sprostać wyzwaniom w branży? Wprowadzać innowacje, prowadzić badania i przybliżać naukę do praktyki.
W niniejszym artykule opisano różne techniki, które można zastosować w celu zapobiegania emisji NH3 i CH4.
Osiem lat temu Granja Capdevila Torrent Ramaders uruchomiła swoją biogazownię wykorzystującą kofermentację i jest obecnie przykładem opłacalności ekonomicznej i zrównoważonego rozwoju.
W tym pierwszym artykule na temat emisji Xavier Flotats wyjaśnia, w jaki sposób główne gazy cieplarniane i amoniak są generowane w gospodarstwach rolnych.
Wybraliśmy się z wizytą do Piggly, gospodarstwa zrównoważonego pod względem ekologicznym, produkcyjnym, dobrostanu zwierząt i ekonomicznym.
Oprócz korzyści dla środowiska, wzrost kosztów energii i nawozów nieorganicznych sprawia, że produkcja biogazu w gospodarstwie rolnym jest interesującą i opłacalną opcją.
Czy znasz najbardziej skuteczne, praktyczne i ekonomicznie wykonalne środki redukcji emisji amoniaku? Właściwe zastosowanie tych środków spełniłoby wymagania określone w przepisach.
Dwanaście lat temu francuska spółdzielnia Cooperl wdrożyła system TRAC, nowatorski sposób usuwania gnojowicy z dołów kilka razy dziennie, znacznie redukując emisję amoniaku wewnątrz chlewni.
Przemysł trzody chlewnej musi przeciwdziałać obawom związanym ze zmianą klimatu i przedstawić dowody, że dokładamy starań, aby zminimalizować nasz wpływ na środowisko.
Kompleksowy program zarządzania gnojowicą- drogocenny surowiec z problematycznego produktu odpadowego.
Ten artykuł jest poświęcony praktycznym sposobom, które mogą zmniejszyć ryzyko chorób i urazów związanych z zagrożeniami w produkcji świń.
Płynny nawóz pochodzenia odzwierzęcego, który jest przechowywany w głębokich zbiornikach w warunkach beztlenowych, zawiera siarkę używaną przez niektóre bakterie jako substytut tlenu. Końcowym produktem jest H2S, który jest toksyczny dla żywych tkanek ze względu na zatrzymywanie rekacji dostarczania energii w komórkach tkanki.
Spienianie się obornika nie jest nowym problemem. Jednak ostatnio zaobserwowano znaczne zwiększenie się częstości występowania tego zjawiska.
Około 50% pojazdów do transportu świń w USA nie jest poddawane dezynfekcji między załadunkami. Ten artykuł omawia możliwości termicznej inaktywacji PRRSV obecnego w środowisku zanieczyszczonym obornikiem.