Kalendarz zawiera wszystkie wydarzenia dotyczące sektora produkcji świń. Informacje mogą być sortowane w celu ułatwienia wyszukiwania niezbędnych informacji
Użyj tego narzędzia do zdiagnozowania problemów z współczynnikiem konwersji paszy. Kliknij na schemat blokowy lub na przyciski w tekście, aby poruszać się po różnych częściach narzędzia.
Zarządzanie fermą świń, planowanie pracy w każdym z etapów produkcji: zarządzanie na sektorze loch ciężarnych, porodowym, prosiąt odsadzonych i tuczników.
Obecność Salmonelli u świń chowanych na wolnym wybiegu jest bezpośrednio związana z dostępną naturalną roślinnością, determinującą skład mikrobioty jelitowej.
Celem tego projektu było porównanie przydatności płynu ustnego i ochraniaczy na obuwie z aktualnym złotym standardem - próbkami kału- w celu identyfikacji Salmonelli u świń.
Salmonella 4,[5],12:i:-, nowo pojawiający się na całym świecie patogen, który powoduje wiele epidemii przenoszonych przez żywność, w większości związanych ze świniami i produktami wieprzowymi, obecnie rozprzestrzenia się w Stanach Zjednoczonych.
BBS 866, zawierający mutacje w rfaH i wiele sRNA, zapewnia ochronę krzyżową przed różnymi serotypami Salmonelli u świń bez zakłócania ustalonych programów monitorowania i nadzoru nad Salmonellą.
Wyniki te wskazują, że szczepienie atenuowanym szczepem S. typhimurium zmniejsza siewstwo S. enterica przelania, ale szczep szczepionkowy może utrzymywać się w tkankach.
Dane serologiczne uzyskane poprzez badanie próbek soków mięśniowych z różnych stad trzody chlewnej były analizowane jako przykład użycia koncepcji "multi-serologii soków mięśniowych".