Zastosowanie wyników analizy ognisk choroby w celu poprawy bioasekuracji
Analiza przypadku identyfikacji i przeciwdziałania zagrożeniom bioasekuracyjnym związanym z wejściem na fermę loch.
Analiza przypadku identyfikacji i przeciwdziałania zagrożeniom bioasekuracyjnym związanym z wejściem na fermę loch.
Co możemy zrobić, aby sprostać wyzwaniom w branży? Wprowadzać innowacje, prowadzić badania i przybliżać naukę do praktyki.
Będzie to stanowić podstawę pierwszego duńskiego porozumienia w sprawie dobrostanu zwierząt.
Dzisiejszy przemysł trzody chlewnej zależy od dostaw odpowiednio zbilansowanej paszy, której jakość i bezpieczeństwo mają kluczowe znaczenie dla zdrowia, dobrostanu i maksymalnej wydajności produkcyjnej świń.
Nagroda ta jest przyznawana gospodarstwom, które wyróżniają się w obszarach jakości, bezpieczeństwa biologicznego, zdrowia, dobrostanu zwierząt i zmniejszania wpływu na środowisko.
Innowacyjny cyfrowy system kontroli bioasekuracji i jego zastosowanie do obiektywnego monitorowania wewnętrznego bezpieczeństwa biologicznego i przemieszczania się w gospodarstwie.
Ocena środków wymiany pokoleń w ramach wspólnej polityki rolnej. Wsparcie w postaci płatności bezpośrednich dla młodych rolników, wsparcie inwestycyjne i pomoc na rozpoczęcie działalności gospodarczej.
Przemieszczenie zwierząt może zagrozić bezpieczeństwu biologicznemu fermy. Istotne w zapobieganiu zakażeń krzyżowych są dobrze zaprojektowane rampy i protokoły bezpiecznego załadunku.
Spójrz wstecz na nasze najpopularniejsze artykuły w ubiegłym roku i upewnij się, że nie przegapiłeś żadnego z najczęściej czytanych artykułów.
333 wraz z Javierem Lorente odwiedza chińską fermę 28,000 loch w 9- piętrowych budynkach.
Wyróżniamy różne możliwości rozdzielenia stref czystych i brudnych w miejscach służących jako wejścia dla personelu na teren fermy. To właśnie na tym etapie zaczyna się bioasekuracja. Wprowadzenie prostych i łatwych zasad, zwiększa prawdopodobieństwo efektywności programu zabezpieczającego gospodarstwo.
Druga część tego artykułu mówi o tym, czego możemy się nauczyć z instynktu gniazdowego lochy, jedzenia paszy w okresie laktacji, związku z pracownikami i grupą.