Zastosowanie wyników analizy ognisk choroby w celu poprawy bioasekuracji
Analiza przypadku identyfikacji i przeciwdziałania zagrożeniom bioasekuracyjnym związanym z wejściem na fermę loch.
Analiza przypadku identyfikacji i przeciwdziałania zagrożeniom bioasekuracyjnym związanym z wejściem na fermę loch.
Co możemy zrobić, aby sprostać wyzwaniom w branży? Wprowadzać innowacje, prowadzić badania i przybliżać naukę do praktyki.
Mały wózek jest zaparkowany na końcu korytarza każdego pomieszczenia porodowego, tuż pod linią dystrybucji suchej paszy.
17-letni okres przejściowy dla w pełni rusztowych kojców został uznany za zbyt długi.
Komisja Europejska zatwierdziła dwa niemieckie programy pomocy państwa o łącznej wartości 1 miliarda euro, mające na celu poprawę dobrostanu zwierząt w hodowli.
Ministerstwo Rolnictwa poprawi przetwarzanie odpadów zwierzęcych, przekształcając je w bioenergię, biowęgiel i paliwa stałe.
Będzie to stanowić podstawę pierwszego duńskiego porozumienia w sprawie dobrostanu zwierząt.
Należy zapewnić prawidłowe postępowanie, przede wszystkim w następujących punktach: liczba zwierząt / poidło, rozmieszczenie, przepływ, kontrola zużycia wody, konstrukcja i wysokość poidła.
Sztuczna inteligencja nie jest przelotną modą w branży trzody chlewnej, ale trwającą rewolucją, która na nowo definiuje branżę.
Wiele parametrów projektowych gospodarstw uległo zmianie. Dobrostan zwierząt stał się jeszcze ważniejszy, a zmiany genetyczne doprowadziły do zróżnicowania produkcyjnego między rasami.
Rozwój wieloetapowej produkcji trzody chlewnej w ciągu ostatnich 25 lat nie był zgodny z pierwotnymi założeniami.
We Francji zakaz kastracji świń bez uśmierzania bólu, tj. bez znieczulenia, obowiązuje od 1 stycznia 2022 r., co doprowadziło do produkcji niekastrowanych samców świń. Główną trudnością związaną z tym rodzajem produkcji jest ryzyko obecności nieprzyjemnego zapachu w mięsie tych zwierząt.