TwitterLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

Brytyjski rynek trzody chlewnej zużywa o połowę mniej antybiotyków niż dwa lata temu.

Dane wskazują, że na przestrzeni dwóch lat zużycie antybiotyków w hodowli świń spadło o 50%.

16 maj 2018
TwitterLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Zgodnie z najnowszymi danymi zaczerpniętymi z elektronicznej książki leczenia (eMB), która reprezentuje 87 procent świń poddanych ubojowi w Wielkiej Brytanii, zużycie antybiotyków w gospodarstwach świń spadło z 183 mg / PCU do 131 mg / PCU w ciągu 12 miesięcy.

Obniżka w 2017 r. oznacza, że przemysł trzody chlewnej zmniejszył o ponad połowę zużycie antybiotyków w ciągu ostatnich dwóch lat - przy czym najnowsze dane liczbowe wskazują na 34-procentowe zmniejszenie zużycia w latach 2015-2016.

Pojawia się to zaledwie siedem miesięcy po ogłoszeniu celów przez grupę zadaniową Targets, utworzoną przez RUMA, w celu zmniejszenia wykorzystania antybiotyków w przemyśle trzody chlewnej o ponad 60 procent w okresie od 2015 do 2020 roku.

wtorek 15 maja, 2018/ AHDB Pork/ UK.
https://pork.ahdb.org.uk

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

nie prenumerujesz tej listy

zaloguj się do listy