TwitterLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

Dania i Kolumbia współpracują w celu poprawy zdrowia i bezpieczeństwa w produkcji wieprzowiny

Projekt jest wspierany przez INVIMA, Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi i Porkcolombia – Asoporcicultores.

29 wrzesień 2016
TwitterLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Mając na celu wzmocnienie kolumbijskich urzędowych służb weterynaryjnych i zapewnienie odpowiedniej jakości mięsa wieprzowego, co pozwoli Kolumbii na stworzenie bardziej bezpiecznej i konkurencyjnej produkcji trzody chlewnej, Kolumbia i Dania stworzyły projekt współpracy technicznej w zakresie aspektów zdrowotnych w kolumbijskiej produkcji świń.

Aspektami jakie zostały ujęte w projekcie są na przykład pozostałości leków w mięsie, patogeny (np Salmonella), metodologie, analizy ryzyka, bezpieczeństwo żywności, czy inspekcje w ubojniach. Zostały one opracowane z udziałem duńskich ekspertów, którzy będą przebywać w Kolumbii do 7 października.

Rolą duńskich ekspertów będzie głównie przygotowanie kolumbijskich pracowników, którzy mogą liczyć na wsparcie konsultantów z Danish Technical University. Działania będą prowadzone w Kolumbii i Danii.

Oczekuje się, że wynikiem tej współpracy technicznej będzie pozytywny wpływ na bezpieczeństwo kolumbijskiej  produkcji, a tym samym na zdrowie konsumentów, wzrost krajowej produkcji trzody chlewnej oraz dostęp do światowego rynku wieprzowiny.

piątek 23 września 2016/ Agriculture and Livestock Institute of Colombia/ Kolumbia.
http://www.ica.gov.co/

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

nie prenumerujesz tej listy

zaloguj się do listy