TwitterLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

EU: istotny spadek eksportu wieprzowiny

W sumie 1554443 ton wyeksportowano w ciągu pierwszych siedmiu miesięcy 2014 roku. Reprezentuje to spadek o 9,4% w porównaniu z tym samym okresem w roku 2013.

2 październik 2014
TwitterLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Dane z ostatniego Komitetu Zarządzającego wykazują istotny spadek eksportu wieprzowiny europejskiej. W sumie 1554443 ton zostło wyeksportowanych w ciągu pierwszych siedmiu miesięcy 2014 roku. Reprezentuje to spadek o 9,4% w porównaniu z tym samym okresem w roku 2013.

Rosyjskie embargo na europejski eksport wieprzowiny (do czasu ustanowienia embarga Rosja była głównym rynkiem docelowym), umieścił Chiny jako główny rynek docelowy dla europejskiej wieprzowiny. W sumie wyeksportowało 380.941 ton, co stanowi 23,9% ogółu, choć tu równeiż zanotowano spadek o 2% w stosunku do tego samego okresu w 2013 roku w Chinach. W Kongu eksporty wyniósł 13,6%, co stanowi wzrost o 2%; w przypadku Japonii, Filipin i Korei Południowej, zanotowano wzrost eksportu o 52%, 83% i 85%.Wzrósł również eksport do USA o 45%.

wrzesień 2014/ PVE/ Holandia.
http://www.pve.nl

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

nie prenumerujesz tej listy

zaloguj się do listy