TwitterLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

EU: stabilny poziom eksportu wieprzowiny

W pierwszym semestrze 2018 r. europejski eksport wieprzowiny wzrósł o 0.6% w odniesieniu do tego samego okresu w 2017 r.

6 wrzesień 2018
TwitterLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

W pierwszym semestrze 2018 r. europejski eksport wieprzowiny pozostał stabilny w odniesieniu do tego samego okresu w 2017 r., wynosząc w sumie 1 935 084 ton (+ 0,6%).

Chiny są głównym celem eksportu, z 35,2% całkowitej ilości, chociaż eksport do Chin spadł o 2%. Japonia i Korea Południowa zajmują drugie i trzecie miejsce, z 12% i 9% ilości i wzrastają odpowiednio o 5% i 17%. Za nimi plasują się Filipiny, Hongkong i USA, z wyraźnym spadkiem o 35% eksportu do Hong Kongu.

EU pork products main destinations

EU pork products main destinations

Europa nadal jest największym globalnym eksporterem produktów wieprzowych, jak pokazano na poniższym wykresie.

Main pork products global exporters (excluding live pigs)

Main pork products global exporters (excluding live pigs)

czwartek 30 sierpnia, 2018/ Edotyrzy 333 na podstawie oficjalnych danych Agriculture DG/ European Commission/ European Union.
https://ec.europa.eu/agriculture

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Powiązane artykuły

Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

nie prenumerujesz tej listy

zaloguj się do listy