X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

Indeks cen żywności FAO osiąga najniższy poziom od prawie sześciu lat

Ceny głównych surowców żywnościowych w lipcu były na najniższym przeciętnym miesięcznym poziomie od września 2009 kiedy to doszło do ostrych spadków cen produktów mlecznych i olejów roślinnych.Ceny mięsa pozostały stabilne.

14 sierpień 2015
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Ceny głównych surowców żywnościowych w lipcu były na najniższym przeciętnym miesięcznym poziomie od września 2009 kiedy to doszło do ostrych spadków cen produktów mlecznych i olejów roślinnych.Ceny mięsa pozostały stabilne.

Indeks cen żywności FAO wyniósł średnio 164,6 punktów w lipcu, w dół o 1,0 procent od czerwca i 19,4 procent mniej niż rok wcześniej.

Wzrósł wskaźnik cen zbóż o 2,0 procent w czerwcu, ale jest to wciąż o 10,1 procent mniej niż w lipcu ubiegłego roku. Już miesiąc z rzędu odnotowuje się wyższe ceny pszenicy i kukurydzy, po części z powodu niekorzystnej pogody w Ameryce Północnej i Europie,  ale cena ryżu nadal spada.

W lipcu indeks cen mięsa pozostał prawie bez zmian w stosunku do poprzedniego miesiąca. Wzrost międzynarodowych cen mięsa wołowego zrównoważył spadek dla mięsa wieprzowego oraz mięsa owczego, a ceny drobiu pozostały stabilne.

czwartek 6 sierpnia 2015/ FAO.
http://www.fao.org

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji