X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

Komisja Europejska zatwierdziła rejestrację chorwackiego produktu regionalnego w CHOG

«Slavonski kulen»/«Slavonski kulin» to sucha peklowana kiełbasa nadziewana, poddawane kolejnym zabiegom przez co najmniej 150 dni

15 listopad 2017
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Komisja Europejska zatwierdziła wniosek o rejestrację chorwackiego produktu mięsnego («Slavonski kulen»/«Slavonski kulin») w rejestrze chronionych oznaczeń geograficznych (CHOG).

«Slavonski kulen»/«Slavonski kulin» to sucha peklowana kiełbasa nadziewana w osłonkach wieprzowych wykonanych z mieszanki najwyższej jakości wieprzowiny, słoniny, soli i przypraw. Nadzienie jest nadziewane wewnątrz osłonek i poddawane kilku kolejnym zabiegom (fermentacja, palenie na zimno, suszenie i peklowanie) przez co najmniej 150 dni.

«Slavonski kulen»/«Slavonski kulin» produkowany jest w granicach geograficznych regionu chorwackiego Slawonii.

czwartek 7 listopada 2017/ CE/ UE
https://ec.europa.eu/

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji