X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

Niemcy: spadek konsumpcji wieprzowiny

Popyt konsumpcyjny dla mięsa wieprzowego w Niemczech znajduje się pod znaczną presją od ostatnich pięciu lat.

19 styczeń 2017
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Najnowsze dane opublikowane przez niemiecką agencję informacji rynkowych, AMI, wskazuje, że duża zniama zaszła w sektorze spożywania wieprzowiny w stosunku do innych mięs.

Konsumpcja mięsa wieprzowego na osobę w 2016 roku wyniosła 35,8 kg, z wyłączeniem kości, czyli zauważalnie mniej w porównaniu do spożycia na poziomie 40,1 kg w 2011 roku, co stanowi spadek o 11%. Świeże mięso wieprzowe w szczególności dotknęły spadki, ale problem nie ominął także produktów przetworzonych.

środa, 11 stycznia, 2017/ AHDB/ Wielka Brytania
http://pork.ahdb.org.uk

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji