TwitterLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

Niemcy: spadek produkcji mięsa

 Przyczyną jest spadek produkcji wołowiny i wieprzowiny. Odnotowano wzrost produkcji drobiu.

28 czerwiec 2016
TwitterLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

W pierwszym kwartale 2016 roku łączna ilość mięsa produkowanego komercyjnie w Niemczech wyniosła nieco ponad dwa miliony ton. W porównaniu z tym samym okresem rok wcześniej, produkcja mięsa obniżyła się o 1,8%, czyli prawie 30.000 ton.

Przyczyną jest spadek produkcji wołowiny i wieprzowiny. Odnotowano wzrost produkcji drobiu.

środa 1 czerwca 2016/ Destatis/ Niemcy.
https://www.destatis.de/

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

nie prenumerujesz tej listy Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

zaloguj się do listy

nie prenumerujesz tej listy Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

zaloguj się do listy