TwitterLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

Nowy sposób ustalania obecności sodu i wapnia w produktach mięsnych

Niedawno amerykański Departament Rolnictwa (USDA) Bezpieczeństwa i Kontroli Żywności (FSIS) opublikował nową metodę oznaczania.

6 listopad 2014
TwitterLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Ostatnio amerykański Departament Rolnictwa (USDA) Bezpieczeństwa i Kontroli Żywności (FSIS) opublikował w swoim Przewodniku Chemii Laboratoryjnej nową metodę oznaczania. Niniejszy poradnik zawiera techniki stosowane przez laboratoria FSIS do analizy składu żywności, dodatków do żywności, składników odżywczych, pozostałości leków weterynaryjnych i pestycydów w celu zapewnienia bezpieczeństwa bezpieczeństwa żywności i jego prawidłowego oznakowania.

Nowa metoda "wykrywania zawartości sodu i wapnia przez spektroskopię emisji atomowej" może być wykorzystana do analizy tych dwóch składników odżywczych w świeżych produktach mięsnych gotowych do spożycia na poziomach większych lub równych 3 ppm.

Ta metoda badania dostarcza istotnych informacji na temat korzystania z aparatury, przygotowania próbek, zasad bezpieczeństwa i obliczeń, wśród innych kluczowych procedur, do skutecznego i dokładnego pomiaru zawartości wapnia i sodu w produktach mięsnych. Nowa metoda weszła w życie 25 września.

wtorek 30 września, 2014/ FSIS/ USA.
http://www.fsis.usda.gov

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

nie prenumerujesz tej listy

zaloguj się do listy