TwitterLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

Pokaźny wzrost eksportu europejskiej wieprzowiny

W ciągu pierwszej połowy 2016 roku europejski eksport wieprzowiny wzrósł o 43.8% w porównaniu do tego samego okresu roku 2015.

23 wrzesień 2016
TwitterLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

W ciągu pierwszej połowy 2016 roku europejski eksport wieprzowiny wyniósł 2,087,860 ton, co stanowi wzrost o 43.8% w porównaniu do tego samego okresu roku 2015.

Głównym celem eksportowym są Chiny, gdzie trafiło 47.2% eksportu (984,865 ton), a następnie Japonia i Hong Kong, odpowiednio 9% i 8,6%.

W porównaniu do 2015 r. należy podkreślić, że eksport do Wietnamu i Chin wzrósł odpowiednio o 174% i 115%.

Eksport wieprzowiny z EU28  (styczeń- lipiec 2016)

 

1

sierpień 2016/ Committee for the Common Organisation of the Agricultural Markets/ UE.
http://ec.europa.eu/agriculture/

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji