TwitterLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

Produkcja wieprzowiny: spadek w UE w 2017

Według DG ds. Rolnictwa "Krótkoterminowe perspektywy dla rynków rolnych w UE w latach 2017 i 2018" oczekuje się, że w 2017 r. tendencja ujemna będzie nadal umiarkowana.

14 lipiec 2017
TwitterLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Informacje dotyczące inwentarza w grudniu 2016 r. wskazują na nowy spadek o 2% unijnych stad hodowlanych trzody chlewnej, czyli jest to taka sama redukcja jak w 2015 r. Jednakże wykazała ona również wzrost o 1,4% liczby loch (po raz pierwszy po spadku o 6% W 2015 r.). W rezultacie produkcja wieprzowiny odwróciła istniejący trend, spadając o 1,4% w pierwszym kwartale 2017 roku. Stało się to we wszystkich głównych krajach produkujących, ale w Holandii i Hiszpanii produkcja wzrosła. Negatywna tendencja będzie się utrzymywać na bardziej umiarkowanym poziomie w ciągu 2017 r., Ponieważ niektóre gospodarstwa zwiększają produkcję w odpowiedzi na wysokie ceny, co daje łączną roczną produkcję wynoszącą około 23,4 mln ton na rok (-0,6% w porównaniu z rokiem 2016). Unijna produkcja wieprzowiny powinna się ustabilizować w 2018 r.

środa 12 lipca, 2017/ DG Agriculture/ UE.
https://ec.europa.eu/agriculture

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji