TwitterLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

Produkcja wieprzowiny w Hiszpanii wzrosła o 2%

Podczas gdy produkcja znacząco wzrasta w Aragonii, w Katalonii ulega zatrzymaniu.

6 wrzesień 2019
TwitterLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

W pierwszym półroczu 2019 r. produkcja wieprzowiny w Hiszpanii osiągnęła 23755,719 ton: wzrost o 2,08% w stosunku do analogicznego okresu w 2018 r. Liczba zwierząt poddanych ubojowi wyniosła 26.788.275: wzrost o 2% w porównaniu z pierwszym półroczem w 2018 r.

Wśród głównych wspólnot autonomicznych produkujących wieprzowinę musimy podkreślić wzrost w Aragonii (16%), z 304 397 ton w pierwszym półroczu 2018 r. do 354 831 ton w pierwszym półroczu 2019 r., podczas gdy w Katalonii, głównym producencie w Hiszpania z 948,681 tonami produkcja zatrzymała się w stosunku do tego samego okresu w 2018 roku, ze spadkiem o 0,66%.

Evolution of the total weight of pigs slaughtered at abattoirs

Evolution of the total weight of pigs slaughtered at abattoirs

środa 4 września, 2019/ biuro edytorskie 333, na podstawie danych Ministerstwa Rolnictwa Hiszpanii.
https://www.mapa.gob.es/es/estadistica/

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji

Powiązane artykuły