X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

Spadki produkcji wieprzowiny na rynku europejskim w pierwszej połowie 2014

Według raportu BPEX "Pig Weekly Market", ogólna tendencja była spadkowa, aczkolwiek w głównych państwach członkowskich tendencje się między sobą różniły w pierwszej połowie 2014 roku.

30 wrzesień 2014
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Według raportu BPEX "Pig Weekly Market", ogólna tendencja była spadkowa, aczkolwiek w głównych państwach członkowskich tendencje się między sobą różniły w pierwszej połowie 2014 roku.

Wśród większych producentów, Polsce, Hiszpanii i Holandii zaobserwowano zwiększoną produkcję, o odpowiednio 7%, 2% i 1%. Polskie stada świń zaczęły się stabilizować po długim okresie spadku, ale wzrost produkcji wynika głównie ze wzrostu importu warchlaków. Handel żywcem wpływnął również na holenderski rynek, z większą liczbą świń poddanych ubojowi w kraju, niż eksportowanych do Niemiec. To przyczyniło się do 2% spadku niemieckich ubojów w pierwszej połowie roku. W okresie sześciu miesięcy, we Francji liczba świń poddanych ubojowi spadła o 1% w stosunku do pierwszego półrocza 2014 roku, a w Belgii o 2%.

czwartek 18 września, 2014/ BPEX/ United Kingdom.
http://www.bpex.org.uk

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości 3trzy3 w 3 minuty

Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji