X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

UE: plan awaryjny w celu zapewnienia dostaw żywności i bezpieczeństwa w czasach kryzysu

Opierając się na wnioskach wyciągniętych z pandemii COVID-19 i innych niedawnych wydarzeń, Komisja planuje opracowanie zestawu procedur, których należy przestrzegać w czasie kryzysu.

23 grudzień 2020
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Strategia „od pola do stołu” obejmuje opracowanie planu awaryjnego w celu zapewnienia dostaw żywności do UE i bezpieczeństwa żywnościowego w przypadku przyszłych kryzysów.

Opierając się na wnioskach wyciągniętych z pandemii COVID-19 i innych niedawnych wydarzeń, Komisja planuje opracowanie zestawu procedur, których należy przestrzegać w czasach kryzysu.

Obejmuje to ustanowienie mechanizmu reagowania kryzysowego UE w celu skutecznego przygotowania i reagowania na krytyczne wydarzenia, które mogą zagrozić bezpieczeństwu żywnościowemu UE.

Komisja chciałaby poznać Twoją opinie

Uwagi do tego planu działania można zgłaszać przez 5 tyg. Nadesłane uwagi posłużą do dopracowania inicjatywy. Komisja podsumuje otrzymane opinie w sprawozdaniu z konsultacji i wyjaśni, z jakich powodów zdecydowała się uwzględnić niektóre propozycje, a innych nie mogła wziąć pod uwagę. Otrzymane uwagi zostaną zamieszczone na tej stronie i w związku z tym muszą być zgodne z zasadami zamieszczania opinii.

Okres nadsyłania opinii

04 Grudnia 2020 - 13 Stycznia 2021

Access to the initiative at the following link:

https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/12770-Contingency-plan-for-ensuring-food-supply-and-food-security

4 grudzień, 2020/ Komisja Europejska / Unia Europejska.
https://ec.europa.eu/

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji