X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

Unia Europejska: szczegółowe przepisy dotyczące kontroli urzędowych dla wykrywania obecności włośni w mięsie

Przepis ten pociąga za sobą konsolidację wszystkich poprzednich przepisów w tej sprawie i znosi dotychczasowe ustawodawstwo takie jak rozporządzenia (UE) 2075/2005, w tym jej późniejsze zmiany.

23 wrzesień 2015
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

 

Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej opublikował rozporządzenie wykonawcze (UE) 2015/1375 Komisji z dnia 10 sierpnia 2015 roku, z przepisami dotyczącymi urzędowych kontroli w celu wykrycia obecności włośni w mięsie.

Rozporządzenie obejmuje obowiązki właściwych organów i przedsiębiorstw w zakresie pobierania próbek z tusz, gdzie przewiduje się wyjątki, i procedurę wykrywania obecności włośnia, i wreszcie, wymagania zdrowotne dla importu mięsa gatunków zwierząt podatnych na zakażenie włośniem: świnia, dzik, koń, dziczyzna (takie jak niedźwiedzie), i innych ssaków drapieżnych (w tym ssaków morskich), gadów i ptaków drapieżnych.

Przepis ten pociąga za sobą konsolidację wszystkich poprzednich przepisów w tej sprawie i znosi dotychczasowe ustawodawstwo takie jak rozporządzenia (UE) 2075/2005, w tym jej późniejsze zmiany.

pdf COMMISSION IMPLEMENTING REGULATION (EU) 2015/1375

wtorek 11 sierpnia 2015/ OJEU/ UE.
www.eur-lex.europa.eu

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji

Powiązane produkty w sklepie

Sklep specjalizujący się w branży świń
Doradztwo i serwis techniczny
Ponad 120 marek i producentów