TwitterLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

UK: import wieprzowiny wzrósł

W marcu brytyjski eksport świeżej i mrożonej wieprzowiny spadł o 3% w porównaniu z rokiem ubiegłym, a import wzrósł o 47% z powodu utrzymujących się niewielkich dostaw krajowych.

19 maj 2017
TwitterLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Według AHDB, w oparciu dane z HCRM, choć Chiny pozostały największym importerem brytyjskiej wieprzowiny, ilość dostarczona w marcu spadła o 6% w stosunku rok do roku, do poziomu 3.900 ton. Podobnie, eksport do piątego co do wielkości miejsca, Holandii, zmniejszył się o 10% w skali roku, do 1.400 ton. Niemniej jednak w marcu Wielka Brytania eksportowała o 7% więcej mięsa wieprzowego do Irlandii (na poziomie 3.200 ton) i Danii (przy 2700 ton) io 6% więcej do Niemiec (3000 ton), w porównaniu do tego samego okresu w 2016 roku.

Import świeżej / mrożonej wieprzowiny wzrósł ponownie w marcu w marcu o 47%, do 44 500 ton. Podobnie jak w ostatnich miesiącach większość tego wzrostu pochodzi z 125% wzrostu importu z Danii, do 18.300 ton. Wątpliwości pozostają jednak w stosunku do ważności wzrostu, ponieważ dane dotyczące eksportu Danii nie odzwierciedlały tej samej tendencji. Jednak liczba importu z Niemiec, Holandii, Hiszpanii i Irlandii wzrosła.

czwartek 188 maja, 2017/ AHDB Pork/ UK.
http://pork.ahdb.org.uk

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

nie prenumerujesz tej listy

zaloguj się do listy