TwitterLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
1
Czytaj ten artykuł w:

Związek Polskie Mięso podpisał porozumienie ze Związkiem Importerów i Eksporterów na Tajpej

1 komentarze

W ubiegłym tygodniu zakończyła się misja polskich przedsiębiorców branży mięsnej na Tajpej, która została zorganizowana przez Związek Polskie Mięso.

24 marzec 2014
TwitterLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
1

W ubiegłym tygodniu zakończyła się misja polskich przedsiębiorców branży mięsnej na Tajpej, która została zorganizowana przez Związek Polskie Mięso.
Wydarzenie to było wynikiem wielomiesięcznej współpracy pomiędzy Związkiem Polskie Mięso z Taipei Economic and Cultural Office in Poland, a także Warsaw Trade Office in Taipei.
W misji tej wziął udział prezes Związku Polskie Mięso, Witold Choiński oraz przedstawiciele zakładów zrzeszonych w ZPM (PKM DUDA, Agro -Handel Sp. zo.o. oraz Z.M. ZAKRZEWSCY).
Głównym celem wyjazdu było podpisanie porozumienia między Związkiem Polskie Mięso, a Związkiem Importerów i Eksporterów na Tajpej (Taipei Importers and Exporters Association). Dokument ten otwiera wiele możliwości przed polskimi producentami mięsa. Mimo panującego obecnie zakazu eksportu wieprzowiny na rynek tajwański, porozumienie to umożliwia szybsze zniesienie owych barier. Strona tajwańska, zadeklarowała chęć importu polskiego mięsa, w momencie jak tylko będzie to możliwe.

W ramach misji delegaci odbyli spotkanie z Dyrektorem Generalnym Departamentu Współpracy Międzynarodowej Ministerstwa Gospodarki - Mr. I-Min Tong oraz przedstawicielem BAPHIQ (Bureau of Animal and Plant Health Inspection and Quarantine) - Mr. Hawderk Dong.

piątek, 21 marca 2014 roku / Polska http://polskie-mieso.pl

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
30-mar-2014WyszogrodzkiWyszogrodzkiTo dobry zwiastun, ten daleki wschód chyba trochę zaczyna się uwalniać i w końcu zamiast tylko esportować do Europy, zaczyna importować od nas. Myślę, że takie smakołyki z Polski dobrze im zrobią... poslkie snaki, jakaś kiełbaska żywiecka, czy karkóweczka. Powinni się rozkochać w naszym jedzeniu :)
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji