Woń knura w wieprzowinie: wykrywanie na linii ubojowej
Strategie stosowane w celu ograniczenia zapachu knura oraz systemy wykrywania stosowane w rzeźni.
Wiadomości, wydarzenia i raporty z najważniejszych zdarzeń w branży trzody chlewnej.
Kalendarz zawiera wszystkie wydarzenia dotyczące sektora produkcji świń. Informacje mogą być sortowane w celu ułatwienia wyszukiwania niezbędnych informacji
Zdrowie świń: wiadomości i artykuły o PRRS, PCV2, bioasekuracji, itp., przewodnik po chorobach świń, atlas patologii, przypadki kliniczne…
Wszystkie informacje na temat afrykańskiego pomoru świń (ASF) na 3trzy3, a także linki zewnętrzne.
Opis najważniejszych chorób świń
Zdjęcia najważniejszych chorób świń
Narzędzie do diagnozowania chorób świń
Kalkulator do obliczania ilości leku do podawania w wodzie do picia.
Ceny świń w poszczególnych krajach. Produkcja i handel wieprzowiną. Wiadomości dotyczące rynku świń i surowców.
Aktualne ceny świń. Tu możesz znaleźć ceny świń z ponad 20 krajów Europy, Ameryki i Azji.
Dane liczbowe i tendencje w zakresie liczebności trzody chlewnej, produkcji wieprzowiny, rynek wieprzowiny itp.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Artykuły dotyczące pasz i żywienia, opis surowców i dodatków do pasz dla trzody chlewnej. Ceny surowców.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Użyj tego narzędzia do zdiagnozowania problemów z współczynnikiem konwersji paszy. Kliknij na schemat blokowy lub na przyciski w tekście, aby poruszać się po różnych częściach narzędzia.
Artykuły dotyczące genetyki i rozrodu: doskonalenie genetyczne, genomika, sztuczna inseminacja, stosowanie hormonów.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Zarządzanie fermą świń, planowanie pracy w każdym z etapów produkcji: zarządzanie na sektorze loch ciężarnych, porodowym, prosiąt odsadzonych i tuczników.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Pomieszczenia i sprzęt do hodowli świń: zaprojektowanie pomieszczeń, kontrola środowiska, systemy karmienia itp.
To co różni nas od innych profili o podobnym profilu to wysoka jakość i niezależność publikowanych materiałów. Poznaj naszych autorów.
Dr Maria Font Furnols jest pracownikiem naukowym IRTA (Instytut Naukowo Technologiczny Rolnictwa i Żywienia), w dziale jakości produktu.
Jej praca dotyczy przede wszystkim klasyfikacji tusz oraz kalibracji sprzętu wykorzystywanego do wykrywania zapachu knura, oceny i dopuszczenia mięsa do konsumpcji. Wykorzystuje także tomografie komputerową i analizę obrazu do oceny składników tusz i żywych zwierząt w różnych okresach ich rozwoju.
Opublikowano klika artykułów naukowych jej autorstwa w czasopismach krajowych i zagranicznych.
Zaktualizowane CV 21-maj-2014
Strategie stosowane w celu ograniczenia zapachu knura oraz systemy wykrywania stosowane w rzeźni.
Mimo, że niektórzy konsumenci wolą mięso bez widocznego tłuszczu, to w smaku preferują mięso z najwyższym stopniem marmurkowatości.
Witamy na 333
Nawiązuj kontakty, dziel z innymi i wchodź w interakcje z największą społecznością profesjonalistów w branży trzody chlewnej.
Świętujemy 138214 użytkowników na 333!
Zarejestruj sięJesteś już użytkownikiem?