Pytanie tygodnia
Pytania
24-lip-2025 Który ze składników paszy ma najwyższą wartość ACB-4 (zdolność wiązania kwasów)? 50% poprawne
17-lip-2025 Dlaczego fitazy są stosowane w żywieniu trzody chlewnej? 97% poprawne
10-lip-2025 Jak duża była liczba loch rasy iberyjskiej w Hiszpanii w 2024 roku? 50% poprawne
03-lip-2025 Które z poniższych stwierdzeń NIE jest prawdziwe w odniesieniu do kwasu mrówkowego? 71% poprawne
Losowe pytania
02-paź-2014 W Japonii w 2011 roku, importowana wieprzowina wyniosła w przybliżeniu:: 35% poprawne
11-kwi-2019 W całej Europie myśliwi dostarczają paszy dzikom. Czy znasz jej ilość? 39% poprawne
20-maj-2021 Jaki jest czynnik ryzyka wystąpienia kolibakteriozy w odchowalni? 90% poprawne
23-cze-2022 U lochy odległość 99 cm od jednego do drugiego boku odpowiada masie ciała: 36% poprawne
Łatwe pytania
14-mar-2024 Jakie mięso w Niemczech wymaga oznaczenia pochodzenia? 91% poprawne
15-maj-2025 Jak radził sobie eksport hiszpańskiej wieprzowiny do krajów trzecich w 2024 roku? 75% poprawne
24-sie-2023 W jakim zakresie temperatur należy zawsze przechowywać szczepionki? 79% poprawne
01-paź-2020 Rodzaj ryby wykorzystywanej do produkcji mączki rybnej i sposób jej przechowywania ma bezpośredni wpływ na które z poniższych zjawisk? 94% poprawne
Trudne pytania
24-lis-2016 Co prowadzi do dysbiozy? 27% poprawne
18-sty-2018 Na który z tych czynników wpływa ilość fermentowalnego białka? 9% poprawne
31-mar-2016 Jaka jest największa ilość białka surowego, (w odniesieniu do suchej masy) które maksymalnie może strawić prosię ? 26% poprawne
05-sty-2017 Co jest najbardziej decydującą zmienną, wyjaśniającą późniejszą wydajność lochy? 25% poprawne