Ze względu na udoskonalenie genetyczne związane z mniejszym odkładaniem tłuszczu:
Pytania
01-cze-2017 Które stwierdzenie dotyczące szczepienia przeciwko PCV2 jest prawdziwe: 36% poprawne
25-maj-2017 Ile lat trwała eradykacja ASF w Hiszpani, począwszy od 1960? 31% poprawne
18-maj-2017 Jak wprowadzono afrykański pomór świń do Europy w latach 60tych? 28% poprawne
11-maj-2017 Które twierdzenie na temat siary jest prawdziwe? 41% poprawne
Losowe pytania
12-wrz-2024 Jaki jest główny ograniczający aminokwas egzogenny u świń? 80% poprawne
18-sie-2022 Jak długo wirus ASF pozostaje zakaźny w temperaturze 37Cº? 69% poprawne
04-lip-2024 Jaki procent wieprzowiny jest spożywany we Francji w postaci wędlin? 50% poprawne
21-mar-2024 Jakie są najczęstsze zmiany w układzie oddechowym świń podczas uboju? 43% poprawne
Łatwe pytania
26-lis-2020 Jak długo należy pozostawić sznury w kojcu w celu pobierania płynu ustnego? 79% poprawne
17-lis-2022 Mówiąc o olejkach eterycznych w kontekście żywienia zwierząt, co oznacza słowo "eteryczny"? 80% poprawne
08-paź-2020 Jaki związek istnieje między akceptacją kontaktu z obsługą przez lochy a wynikami gospodarstwa? 90% poprawne
02-maj-2024 Jaki jest pierwszy krok podczas przeprowadzania sekcji zwłok prosięcia w ułożeniu bocznym? 73% poprawne
Trudne pytania
23-kwi-2015 E. coli jest klasyfikowana w: 28% poprawne
02-lip-2020 Jak zmieniła się produkcja pasz dla świń w UE w 2019 r. w porównaniu do 2018 r.? 13% poprawne
05-sty-2017 Co jest najbardziej decydującą zmienną, wyjaśniającą późniejszą wydajność lochy? 25% poprawne
25-cze-2020 W którym momencie produkuje się laktozę i tłuszcz w siarze? 21% poprawne