Co ma większy wpływ na skład kwasów tłuszczowych z tkanki tłuszczowej, wątroby i serca ?
Pytania
03-paź-2013 Które 4 czynniki mogą wydłużyć poród u lochy? 36% poprawne
26-wrz-2013 Francuskie badania dotyczące rhinitis, wykazały, że częstość występowania zmian w ubojni spadł z 44% (1987r.) do: 35% poprawne
19-wrz-2013 Informacja o przypadku choroby podlegającej obowiązkowi zgłaszania: 42% poprawne
12-wrz-2013 Obecność wirusa PCV2 we krwi, niezależnie od stanu zdrowia świni może być: 38% poprawne
Losowe pytania
20-maj-2021 Jaki jest czynnik ryzyka wystąpienia kolibakteriozy w odchowalni? 90% poprawne
21-cze-2018 Biała tkanka tłuszczowa odgrywa rolę w sieci neuroimmunologicznej 35% poprawne
30-sty-2025 Jak będzie kształtować się konsumpcja wieprzowiny w UE w ciągu najbliższych dziesięciu lat? 56% poprawne
17-cze-2021 Co należy uwzględnić w konserwacji pojemnika na zwłoki? 64% poprawne
Łatwe pytania
16-sty-2025 Jak należy przesyłać próbki do badania histopatologicznego? 84% poprawne
14-gru-2023 Kiedy należy badać płyny z końcówek języka martwo urodzonych świń w kierunku PRRS? 73% poprawne
14-wrz-2023 Które stwierdzenie dotyczące przechowywania szczepionek jest FAŁSZYWE? 75% poprawne
17-paź-2013 Jak często zaleca się wykonywać korekcję racic u loch? 72% poprawne
Trudne pytania
28-maj-2015 Obecne przypadki PED w Azji i USA mają swoje źródło w ogniskach, które pojawiły się w Korei w: 28% poprawne
28-gru-2023 Które rzeźnie są częścią Marché du Porc Breton? 25% poprawne
19-gru-2019 W ilu procentach UE samowystarczalna w odniesieniu do mączki z roślin oleistych stosowanej do karmienia zwierząt gospodarskich? 25% poprawne
13-lut-2014 Jak pH wpływa na zakaźność PCV-2? 25% poprawne