Co NIE jest powodem sukcesu hiszpańskiego przemysłu wieprzowego?
Pytania
07-paź-2021 Jakie osiągnięcia sanitarne umożliwiły hiszpańskiemu przemysłowi wieprzowemu rozpoczęcie eksportu po przystąpieniu Hiszpanii do Unii Europejskiej? 69% poprawne
30-wrz-2021 Która metoda jest najczęściej stosowana w rzeźniach do wykrywania i klasyfikowania zapachu knura w tuszach niekastrowanych samców? 56% poprawne
23-wrz-2021 W porównaniu ze śrutą sojową, śruta słonecznikowa: 76% poprawne
15-wrz-2021 Jaki procent swojej produkcji wieprzowiny eksportuje Hiszpania? 60% poprawne
Losowe pytania
28-gru-2017 Co jest przyczyną małopłytkowości samoistnej? 28% poprawne
21-lip-2022 'Karmienie z wyborem' (choice feeding) to: 82% poprawne
20-kwi-2017 Które zdanie mówi prawdę o MRSA związanym z produkcją zwierzęcą (LA-MRSA)? 30% poprawne
23-lip-2020 Wskaźnik samobójstw wśród rolników w porównaniu do innych zawodów to: 68% poprawne
Łatwe pytania
09-sty-2025 Ile świń poddano ubojowi w UE w 2011 roku? 74% poprawne
24-lip-2025 Który ze składników paszy ma najwyższą wartość ACB-4 (zdolność wiązania kwasów)? 88% poprawne
16-sty-2025 Jak należy przesyłać próbki do badania histopatologicznego? 84% poprawne
30-cze-2022 Szczepienie przeciwko zakaźnemu, zanikowemu zapaleniu nosa dotyczy: 88% poprawne
Trudne pytania
31-mar-2016 Jaka jest największa ilość białka surowego, (w odniesieniu do suchej masy) które maksymalnie może strawić prosię ? 26% poprawne
03-mar-2016 Jedno z badań szacujących koszty wywołane grypą w Europie oceniło je na 24% poprawne
09-lut-2017 Mikrobiom świń utrzymywanych w środowisku zamkniętym i z chowanych na zewnątrz jest: 29% poprawne
24-gru-2020 Cały (100%) eksport żywych, rosyjskich świń trafił do jednego kraju w miesiącach I-X 2020r. Ten kraj to: 16% poprawne