Na który z tych czynników wpływa ilość fermentowalnego białka?
Pytania
11-sty-2018 Jaki jest wpływ zwiększenia liczby karmień z 2 do 4 podczas tuczu? 33% poprawne
04-sty-2018 Które z poniższych zdań odnośnie głodzenia świń przed ubojem jest fałszywe? 29% poprawne
28-gru-2017 Co jest przyczyną małopłytkowości samoistnej? 28% poprawne
21-gru-2017 Który typ immunoglobin dominuje w układzie oddechowym? 39% poprawne
Losowe pytania
03-cze-2021 Co się stanie, jeśli spożycie przez lochę składników odżywczych w okresie przejściowym nie będzie wystarczające do utrzymania potrzeb organizmu? 43% poprawne
25-wrz-2025 W którym kraju związkowym Niemiec jest najwięcej świń? 25% poprawne
14-lut-2013 Główne gatunki rodzaju Brachispira u świń to: 54% poprawne
13-mar-2014 Szczepienie prosiąt przeciwko PRRS: 35% poprawne
Łatwe pytania
09-lis-2023 Jaki poziom różnorodności bakterii w mikrobiocie nosa przy odsadzeniu zwiększa predyspozycje prosiąt do rozwoju zapalenia błon surowiczych? 86% poprawne
09-lip-2020 Czym jest IUGR? 75% poprawne
14-gru-2023 Kiedy należy badać płyny z końcówek języka martwo urodzonych świń w kierunku PRRS? 73% poprawne
26-gru-2012 Do produkcji wit D zwierzęta potrzebują: 85% poprawne
Trudne pytania
25-gru-2014 Istnieje tylko pięć krajów europejskich, gdzie forma spółdzielni dominuje w sektorze trzody chlewnej: 26% poprawne
24-gru-2020 Cały (100%) eksport żywych, rosyjskich świń trafił do jednego kraju w miesiącach I-X 2020r. Ten kraj to: 16% poprawne
24-lis-2016 Co prowadzi do dysbiozy? 27% poprawne
03-kwi-2014 W odniesieniu do obecności markerów oporności na zakażenia wirusem PRRS w genomie świni: 29% poprawne