Na który z tych czynników wpływa ilość fermentowalnego białka?
Pytania
11-sty-2018 Jaki jest wpływ zwiększenia liczby karmień z 2 do 4 podczas tuczu? 33% poprawne
04-sty-2018 Które z poniższych zdań odnośnie głodzenia świń przed ubojem jest fałszywe? 29% poprawne
28-gru-2017 Co jest przyczyną małopłytkowości samoistnej? 28% poprawne
21-gru-2017 Który typ immunoglobin dominuje w układzie oddechowym? 39% poprawne
Losowe pytania
11-sty-2024 W którym z poniżej wymienionych krajów odsadzano najwięcej świń na lochę rocznie w 2022 r.? 74% poprawne
15-lip-2021 Jaki procent samców świń jest kastrowanych w znieczuleniu (izofluran) obecnie w Niemczech? 18% poprawne
24-lut-2022 Które z poniższych określeń opisuje oznaczanie wrażliwości na środki przeciwdrobnoustrojowe? 67% poprawne
23-lip-2020 Wskaźnik samobójstw wśród rolników w porównaniu do innych zawodów to: 68% poprawne
Łatwe pytania
17-kwi-2025 Który wirus ma zazwyczaj dłuższy okres zakaźności u prosiąt? 79% poprawne
21-lip-2022 'Karmienie z wyborem' (choice feeding) to: 82% poprawne
08-paź-2020 Jaki związek istnieje między akceptacją kontaktu z obsługą przez lochy a wynikami gospodarstwa? 90% poprawne
19-cze-2025 Co robią białka szoku cieplnego? 83% poprawne
Trudne pytania
22-maj-2025 Za jaki procent emisji metanu na fermach trzody chlewnej odpowiada składowanie odchodów? 25% poprawne
24-mar-2022 Jaki procent kukurydzy importowanej przez Unię Europejską w sezonie 20-21 pochodził z Ukrainy? 11% poprawne
09-lut-2017 Mikrobiom świń utrzymywanych w środowisku zamkniętym i z chowanych na zewnątrz jest: 29% poprawne
03-kwi-2014 W odniesieniu do obecności markerów oporności na zakażenia wirusem PRRS w genomie świni: 29% poprawne