Które z poniższych określeń opisuje oznaczanie wrażliwości na środki przeciwdrobnoustrojowe?
Zobacz podpowiedź w artykule Diagnostyka Glaesserella (Haemophilus) parasuis (choroba Glässera)
Pytania
17-lut-2022 Który kraj nie jest jednym z 3 wiodących miejsc docelowych dla eksportu wieprzowiny z UE? 44% poprawne
10-lut-2022 Jak oczekuje się, że produkcja roślin wysokobiałkowych w UE będzie ewoluować w latach 2021-2031? 30% poprawne
03-lut-2022 Jaki procent pogłowia świń znajduje się na farmach przydomowych na Filipinach? 50% poprawne
27-sty-2022 Ile genotypów wirusa ASF jest obecnie zidentyfikowanych? 50% poprawne
Losowe pytania
25-kwi-2019 Jaka istnieje możliwość wybuchu ponownej epidemii PRRS w gospodarstwie w USA w ciągu 2 lat od pierwszego pojawienia się choroby? 35% poprawne
04-sty-2018 Które z poniższych zdań odnośnie głodzenia świń przed ubojem jest fałszywe? 29% poprawne
09-lut-2023 Jak kształtował się chiński import wieprzowiny w 2022 roku, w tym podrobów? 67% poprawne
27-paź-2016 Prosięta osiągają dojrzałość przewodu pokarmowego i układu immunologicznego pomiędzy 29% poprawne
Łatwe pytania
29-sie-2024 Które stwierdzenie jest prawdziwe w odniesieniu do szczepionek PCV2? 93% poprawne
10-maj-2024 Które z poniższych właściwości posiadają nanocząstki srebra? 82% poprawne
14-mar-2024 Jakie mięso w Niemczech wymaga oznaczenia pochodzenia? 91% poprawne
01-paź-2020 Rodzaj ryby wykorzystywanej do produkcji mączki rybnej i sposób jej przechowywania ma bezpośredni wpływ na które z poniższych zjawisk? 94% poprawne
Trudne pytania
12-maj-2016 Optymalna proporcja Lactobacilli:Coliforms w okrężnicy wynosi: 28% poprawne
28-maj-2015 Obecne przypadki PED w Azji i USA mają swoje źródło w ogniskach, które pojawiły się w Korei w: 28% poprawne
05-sty-2017 Co jest najbardziej decydującą zmienną, wyjaśniającą późniejszą wydajność lochy? 25% poprawne
18-sty-2018 Na który z tych czynników wpływa ilość fermentowalnego białka? 9% poprawne