Farma Pedregales: innowacje w celu sprostania wyzwaniom w branży trzody chlewnej
Co możemy zrobić, aby sprostać wyzwaniom w branży? Wprowadzać innowacje, prowadzić badania i przybliżać naukę do praktyki.
Co możemy zrobić, aby sprostać wyzwaniom w branży? Wprowadzać innowacje, prowadzić badania i przybliżać naukę do praktyki.
Nagroda ta jest przyznawana gospodarstwom, które wyróżniają się w obszarach jakości, bezpieczeństwa biologicznego, zdrowia, dobrostanu zwierząt i zmniejszania wpływu na środowisko.
Co może spowodować wzrost współczynnika wykorzystania paszy u świń bez zmiany śmiertelności lub średnich dziennych przyrostów?
Jakie czynniki zarządzania mogą wpływać na współczynnik konwersji paszy? Enric Marco omawia, w jaki sposób "całe puste- całe pełne", zagęszczenie, przestrzeń koryta oraz wypełnianie i opróżnianie chlewni mogą wpłynąć na stratę naszych pieniędzy.
Prosty element wyposażenia może ochronić Twoje karmniki dla prosiąt przed uszkodzeniem i zaoszczędzić czas podczas czyszczenia.
Zysk na sprzedaży świń w tego typu obiekcie jest około 1,5 centa/kg wyższy niż na innych fermach tuczących świnie z tego samego miejsca pochodzenia.
Zmiana schematu pobierania paszy w trakcie laktacji ma ogromny wpływ na produkcyjność zwierząt.
Zmieniły się systemy i mechanizmy karmienia loch w okresie laktacji, ponieważ technologia wpłynęła na modernizację ferm trzody chlewnej.
Jak osiągnąć średnią dzienną dawkę 6 kg, której potrzebują dzisiejsze lochy karmiące?
Ile miejsca jest potrzebne, aby zoptymalizować wydajność przy aktualnych masach uboju?
Druga część tego artykułu mówi o tym, czego możemy się nauczyć z instynktu gniazdowego lochy, jedzenia paszy w okresie laktacji, związku z pracownikami i grupą.
Podczas rutynowych wizyt kontrolnych prawie niemożliwe jest skontrolowanie wszystkich świń.