artykuły na temat wydarzenia
W pierwszym kwartale Rosja podwoiła eksport wieprzowiny
W okresie styczeń-marzec 2025 r. Rosja podwoiła swoje dostawy wieprzowiny za granicę pod względem wartości i o 72% pod względem wolumenu w porównaniu z tym samym okresem w 2024 r.
FIGAN 2025
17. edycja FIGAN 2025 zakończyła się ogromnym sukcesem, umacniając swoją pozycję najważniejszego wydarzenia dla sektora hodowlanego w Europie Południowej.
Polska: aktualizacja sytuacji dot. pryszczycy
Słowacja: ognisko pryszczycy przy granicy w Austrii
Ogniska pryszczycy na Słowacji
Polska podtrzymuje swoje stanowisko w sprawie Mercosur
Polska: rozmowy rządu z rolnikami
Z rolnikami spotkał się m.in. minister rolnictwa i rozwoju wsi Czesław Siekierski.
Rosja wysyła pierwszą partię wieprzowiny do Hongkongu w 2025 r.
Pod nadzorem Rosselkhoznadzor pierwsza partia wieprzowiny w 2025 r. została wysłana z Tomska do Hongkongu.
ARiMR: wypłacenie rekompensat za zaprzestanie hodowli świń w związku z ASF
Polska: ASF u świń i dzików w 2024 roku
Zespół 333 na EuroTier 2024 w Hanowerze
EuroTier odbył się w dniach 12-15 listopada 2024 r., gromadząc liderów w dziedzinie innowacji i technologii hodowlanych.
Polska: rozmowy MRiRW z Polską Radą ds. Wieprzowiny
Chiny stały się głównym motorem rosyjskiego eksportu wieprzowiny w 2024 r.
Obecnie Chiny znajdują się w pierwszej trójce nabywców rosyjskich produktów wieprzowych. Pod koniec roku dostawy mogą zbliżyć się do 50 tysięcy ton.
Echa Kongresów IPVS i WBC 2024 - Iława
W dniach 5-6 listopada 2024 r. w Iławie odbyła się 14. edycja konferencji "Echa Kongresów". W tym roku po raz pierwszy program spotkania został poszerzony o tematykę chorób bydła.
Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji z wydarzenia.
Na Kostaryce zakończył się 5. 333 Experience Congress Latam
333 Experience Congress Latam 2024, odbywający się przez trzy dni w Kostaryce, zgromadził ponad 1000 uczestników, z których 27% stanowili dyrektorzy i menedżerowie wiodących firm z branży trzody chlewnej w Ameryce Łacińskiej. Trzydzieści osiem procent uczestników pochodziło z Kostaryki, a ponad 60% z innych krajów.