X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

Najnowszy, światowy rolniczy spis powszechny ma się rozpocząć w 2016 roku

Najnowszy, światowy rolniczy spis powszechny ma się rozpocząć w 2016 roku. Jest to proces zbierania danych na dużą skalę, będzie gromadzić informacje i statystyki na temat rolnictwa na całym świecie.

11 listopad 2015
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Najnowszy, światowy rolniczy spis powszechny ma się rozpocząć w 2016 roku. Jest to proces zbierania danych na dużą skalę, będzie gromadzić informacje i statystyki na temat rolnictwa na całym świecie.

Aby wesprzeć ten proces, FAO opublikowało zestaw uaktualnionych wytycznych, aby pomóc rządom w wykonywaniu ich na poziomie krajowym spisów rolnych, dostosowanych do różnych potrzeb i możliwości poszczególnych krajów. Jest to najnowsze wydanie wytycznych, które FAO przewiduje co 10 lat.

Spisy są kluczowe dla rządów do realizacji polityki opartej na dowodach wspierania rozwoju rolnictwa i obszarów wiejskich, zapewnienie dostępu do ziemi, poprawy bezpieczeństwa żywnościowego i zmniejszenia negatywnego wpływu na środowisko działalności rolniczej. Dane spisowe są również istotne dla sektora prywatnego do podejmowania świadomych decyzji, które prowadzą swoje inwestycje w działania rolnicze.

Zebrane informacje zapewnią dokładny obraz sektora rolnego i wiarygodnych danych dla aktualnych badań rolniczych. W szczególności, spisy skupiają się na strukturze sektora rolnego, w tym liczby i wielkości gospodarstw, użytkowania gruntów, powierzchni zasiewów, intensywności upraw, urządzeń nawadniających, liczby zwierząt gospodarskich, jak i demografii rolników i zatrudnienia.

wtorek 3 listopada 2015/ FAO.
http://www.fao.org

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji