X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

Trzy kraje ubiegają się o zatwierdzenie dotyczące statusu choroby Aujeszkyego i programów zwalczania

Estonia zwraca się o uznanie statusu wolnego od choroby, podczas gdy Włochy i Portugalia starają się o zatwierdzenie swoich programów zwalczania choroby Aujesky'ego.

9 marzec 2021
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Estonia domaga się uznania statusu obszaru wolnego od choroby

Estonia przedłożyła Komisji Europejskiej dokumentację wykazującą, że całe terytorium tego państwa członkowskiego spełnia warunki określone w decyzji 2008/185 / WE, aby mogła zostać uznana za wolną od choroby Aujeszkyego. Na podstawie oceny tej dokumentacji uzupełniającej należy uznać Estonię za wolną od choroby Aujeszkyego.

Programy kontroli do zatwierdzenia

Włochy przedłożyły Komisji dokumentację uzupełniającą w celu zatwierdzenia swoich programów kontroli zwalczania choroby Aujeszkyego dla 13 regionów i dla tych regionów, aby zostały one należycie wymienione w załączniku II do decyzji 2008/185 / WE, w którym wymieniono państwa członkowskie lub regiony w tym przypadku, w których obowiązują zatwierdzone krajowe programy kontroli w celu zwalczania choroby Aujeszkyego.

Portugalia przedłożyła Komisji dokumentację uzupełniającą w celu zatwierdzenia swoich programów kontroli zwalczania choroby Aujeszkyego na całym terytorium tego państwa członkowskiego oraz w celu należytego umieszczenia tego państwa członkowskiego w załączniku II do decyzji 2008/185 / WE.

W następstwie oceny tej dokumentacji uzupełniającej należy zatwierdzić programy kontroli w celu zwalczania choroby Aujeszky’ego w 13 regionach Włoch i Portugalii, a zatem należy odpowiednio zmienić załącznik II do decyzji 2008/185 / WE.

4 marca 2021 / EUR-Lex / Unia Europejska.
https://eur-lex.europa.eu/

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji

Powiązane artykuły