X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

USA: Długoterminowe przewidywania dotyczące produkcji i konsumpcji wieprzowiny

Od 2023 roku produkcja wieprzowiny ma przewyższać produkcję wołowiny, pogłębiając z roku na rok różnicę między tymi dwoma białkami aż do 2032 roku.

Długoterminowe prognozy dotyczące produkcji białka zwierzęcego w USA. Przygotowane przez 333 Latin America z wykorzystaniem danych Departamentu Rolnictwa Stanów Zjednoczonych (USDA).
Długoterminowe prognozy dotyczące produkcji białka zwierzęcego w USA. Przygotowane przez 333 Latin America z wykorzystaniem danych Departamentu Rolnictwa Stanów Zjednoczonych (USDA).
24 marzec 2023
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
  • Przewiduje się, że produkcja wieprzowiny osiągnie 14 mln ton (Mt) w 2032 r., co stanowi wzrost o 11,7% w stosunku do szacowanej sumy dla 2021 r.
  • W latach 2021-2032 oczekuje się, że produkcja wołowiny i drobiu wzrośnie odpowiednio o 0,5% i 17,1%, a jej wielkość osiągnie 12,8 i 23,6 Mt.
  • W porównaniu z innymi białkami, wieprzowina będzie rosła w znacznie wyższym tempie niż wołowina, choć wyprzedzi ją wzrost produkcji drobiu.
  • Od 2023 roku produkcja wieprzowiny ma przewyższać produkcję wołowiny, pogłębiając z roku na rok różnicę między tymi dwoma białkami. W 2032 r. oczekuje się, że wyprodukowane zostanie o 1,25 Mt więcej wieprzowiny niż wołowiny.
Długoterminowe przewidywania dotyczące konsumpcji białka zwierzęcego na osobę w USA. Przygotowane przez 333 Latin America na podstawie danych Departamentu Rolnictwa Stanów Zjednoczonych.  (USDA).
Długoterminowe przewidywania dotyczące konsumpcji białka zwierzęcego na osobę w USA. Przygotowane przez 333 Latin America na podstawie danych Departamentu Rolnictwa Stanów Zjednoczonych.  (USDA).
  • Oczekuje się, że konsumpcja per capita wieprzowiny wzrośnie najbardziej w okresie 2021 - 2032 (+10,2%), osiągając 25,5 kg/mieszkańca w 2032 r., a następnie kurczaka (+9,7%) i indyka (+1,3%) z konsumpcją osiągającą odpowiednio 48,1 i 7 kg/mieszkańca na koniec okresu.
  • Spadek spożycia przewidywany jest w przypadku wołowiny (-5,8%), cielęciny (-50%) i jagnięciny (-7,1%), których spożycie w 2032 r. ma wynieść odpowiednio 25,2, 0,04 i 0,6 kg/mieszkańca.

15 marca, 2023/ 333 Latin America na podstawie danych USDA.
https://www.ers.usda.gov/

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji

Powiązane artykuły