Alberto García Flores
Inga Food, S.A. - Hiszpania AutorAlberto García Flores ukończył studia na Wydziale Medycyny Weterynaryjnej w Saragossie w Hiszpanii, specjalizując się w dziedzinie zdrowia i medycyny zwierząt.
Po ukończeniu studiów wyższych ukończył kurs specjalizacyjny w zakresie produkcji trzody chlewnej. Swoją karierę zawodową rozpoczął jako lekarz weterynarii w dziedzinie zwalczania chorób zakaźnych zwierząt produkcyjnych.
Od 20 lat pracuje w integratorze trzody chlewnej międzynarodowej firmy Inga Food, SA, gdzie świadczy usługi weterynaryjne w zakresie produkcji, żywienia, diagnostyki i leczenia patologii oraz zarządzania techniczno-ekonomicznego fermami. Uczestniczy w planowaniu i opracowywaniu badań naukowych i rozwojowych w zakresie produkcji trzody chlewnej.
Opublikował kilka artykułów i opracowań dotyczących trzody chlewnej. Brał również udział w różnych wykładach i okrągłych stołach.
Jest członkiem stowarzyszenia lekarzy weterynarii świń AVPA.
Zaktualizowane CV 14-mar-2022