Alejandro Diestre
Konsultant naukowy - Hiszpania AutorPosiada doświadczenie w prowadzeniu, monitorowaniu i finansowaniu projektów naukowych i technologicznych dotyczących żywności i nauk przyrodniczych, w tym dobrostanu zwierząt, zarówno w administracji, jak i w sektorze prywatnym. Długie i znaczące doświadczenie w zarządzaniu multidyscyplinarnymi grupami naukowymi na poziomie międzynarodowym w celu opracowania i wdrożenia nowych narzędzi technologicznych w łańcuchu żywnościowym. Udokumentowane umiejętności i skonsolidowane doświadczenie jako eksperta naukowego w procesie walidacji technologii w zakresie jakości żywności i dobrostanu zwierząt, w zakresie przepisów prawnych. Szerokie kontakty na poziomie administracyjnym i akademickim. Dobry komunikator, efektywnie radzi sobie w wielokulturowych środowiskach w języku hiszpańskim i angielskim.
Wykształcenie
Licencjat z medycyny weterynaryjnej (Universidad Austral de Chile, Valdivia, 1972-78)
Tytuł magistra w zakresie produkcji zwierzęcej (Center International de Hautes Études Agronomiques Méditerranéennes, Zaragoza, 1979-80)
Zarejestrowany lekarz weterynarii (potwierdzony przez Universidad de Zaragoza, 1980)
Doktor nauk weterynaryjnych (Universidad de Zaragoza, 1984)
Doświadczenie zawodowe
Konsultant naukowy (od kwietnia 2015 r. do chwili obecnej). Działalność doradcza i akademicka: wspieranie zespołów roboczych w przemyśle spożywczym w odniesieniu do bezpieczeństwa i jakości żywności, ze szczególnym uwzględnieniem mięsa i sektora hodowli zwierząt; uczestniczenie w redagowaniu i publikowaniu zespołów zajmujących się technologią żywności, naukami o zwierzętach, zwłaszcza w kwestiach jakości mięsa i jakości tusz; oraz w studiach podyplomowych w dziedzinie nauk o zwierzętach i technologii żywności.
Pig Improvement Company (PIC International Group PLC) (2003 - 2015 St Cugat, Hiszpania). Kierownik łańcucha wieprzowiny.
Komisja Europejska, Dyrekcja Generalna ds. Badań (2000 - 2003 Bruksela, Belgia). Sztab naukowy.
Institut de Reçerca I Tecnologies Agroalimentaries (IRTA) (1981 - 2000 Barcelona, Hiszpania). Naukowiec i kierownik działu.
Zaktualizowane CV 14-sie-2017
Lekarz weterynarii
juan manuel calderon benitez
Meksyk
Student
Laura Ospina
Kolumbia
Student
Karla Vanessa Campoverde Cordova
Argentyna
Student
Akash Mondal
Indie
1
Obserwujący
Nauczyciele i naukowcy
Martín Chávez
Ekwador
Użytkownik
Paolo Rolandi
Włochy
1
Obserwujący
Hodowca
Job SIME SUANON
Benin
1
Publikacje
3
Obserwujący
Hodowca
Novehelsa Hulu
Indonezja
1
Obserwujący
Użytkownik
Jean Beunardeau
Francja
Użytkownik
Elías Ibañez
Argentyna
Branża mięsna
salvatore mercuri
Włochy
1
Obserwujący
Hodowca
maribel flores
Boliwia
1
Obserwujący
Agronom
Ruben ivan Diaz Diaz
Honduras
5
Obserwujący
Hodowca
James Williams
Wielka Brytania
17
Obserwujący
Student
jesús Manuel Berbesi
Wenezuela
1
Obserwujący
Użytkownik
Vilson Simon
USA
12
Obserwujący
Nauczyciele i naukowcy
Leandro Del Tuffo
Argentyna
2
Obserwujący
Nauczyciele i naukowcy
Anzoumana CHERIF
Wybrzeże Kości Słoniowej
1
Obserwujący
Nauczyciele i naukowcy
Goran Kušec
Chorwacja
1
Obserwujący
Student
Germán Tubaro
Argentyna
1
Obserwujący
Nauczyciele i naukowcy
María José Amores
Ekwador
2
Obserwujący
Hodowca
Johan Brandt
Kanada
9
Publikacje
290
Obserwujący
Hodowca
Roger Baulenas
Hiszpania
13
Obserwujący
Agronom
Luis Franquez Prado
Meksyk
1
Obserwujący
Lekarz weterynarii
Edison Merino Ullauri
Ekwador
5
Obserwujący
Agronom
Eduardo Pinto Perdomo
Honduras
1
Publikacje
3
Obserwujący
Hodowca
Saúl Reyes Gonzalez
USA
9
Obserwujący
Hodowca
roli mavhetha
Afryka Południowa
1
Obserwujący
Agronom
cely cruz
Meksyk
22
Obserwujący
Branża mięsna
Djordje Kuzminac
Serbia
1
Obserwujący
Student
Kayode Oduneye
Nigeria
8
Obserwujący
Hodowca
Massimo Viscarelli
Włochy
181
Publikacje
413
Obserwujący


