Wiadomości, wydarzenia i raporty z najważniejszych zdarzeń w branży trzody chlewnej.
Kalendarz zawiera wszystkie wydarzenia dotyczące sektora produkcji świń. Informacje mogą być sortowane w celu ułatwienia wyszukiwania niezbędnych informacji
Zdrowie świń: wiadomości i artykuły o PRRS, PCV2, bioasekuracji, itp., przewodnik po chorobach świń, atlas patologii, przypadki kliniczne…
Wszystkie informacje na temat afrykańskiego pomoru świń (ASF) na 3trzy3, a także linki zewnętrzne.
Opis najważniejszych chorób świń
Zdjęcia najważniejszych chorób świń
Narzędzie do diagnozowania chorób świń
Kalkulator do obliczania ilości leku do podawania w wodzie do picia.
Ceny świń w poszczególnych krajach. Produkcja i handel wieprzowiną. Wiadomości dotyczące rynku świń i surowców.
Aktualne ceny świń. Tu możesz znaleźć ceny świń z ponad 20 krajów Europy, Ameryki i Azji.
Dane liczbowe i tendencje w zakresie liczebności trzody chlewnej, produkcji wieprzowiny, rynek wieprzowiny itp.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Artykuły dotyczące pasz i żywienia, opis surowców i dodatków do pasz dla trzody chlewnej. Ceny surowców.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Użyj tego narzędzia do zdiagnozowania problemów z współczynnikiem konwersji paszy. Kliknij na schemat blokowy lub na przyciski w tekście, aby poruszać się po różnych częściach narzędzia.
Artykuły dotyczące genetyki i rozrodu: doskonalenie genetyczne, genomika, sztuczna inseminacja, stosowanie hormonów.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Zarządzanie fermą świń, planowanie pracy w każdym z etapów produkcji: zarządzanie na sektorze loch ciężarnych, porodowym, prosiąt odsadzonych i tuczników.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Pomieszczenia i sprzęt do hodowli świń: zaprojektowanie pomieszczeń, kontrola środowiska, systemy karmienia itp.
To co różni nas od innych profili o podobnym profilu to wysoka jakość i niezależność publikowanych materiałów. Poznaj naszych autorów.
Carles ukończył studia weterynaryjne na Uniwersytecie Autonomicznym w Barcelonie w 2000 r. Do 2007 r. pracował dla różnych firm zajmujących się produkcją trzody chlewnej, zarządzając zdrowiem i produkcją na fermach loch. Od 2007 roku Carles rozpoczął pracę w Federacji Przemysłu Mięsnego Katalonii w zarządzaniu działaniami dotyczącymi inspekcji weterynaryjnej w ubojniach w Katalonii oraz szkoleń w zakresie higieny żywności w przemyśle mięsnym.
W latach 2008-2014 Carles uzyskał tytuł doktora w dziedzinie farmakologii klinicznej stosowanej pod kierunkiem Lorenzo Fraile. Jego badania koncentrowały się na podawaniu różnych dawek marbofloksacyny u świń i jej wpływie na dwa najważniejsze patogeny układu oddechowego: Haemophilus parasuis i Actinobacillus pleuropneumoniae, a także na związku tych dawek z pojawieniem się oporności. Podczas studiów doktoranckich Carles jednocześnie pracował jako urzędowy inspektor sanitarny w rzeźni i od czasu do czasu współpracował z różnymi lekarzami weterynarii w terenie. Kontynuował te role do 2016 r., kiedy dołączył do Uniwersytetu Minnesoty (UMN) jako post-doc w zespole Roberta Morrisona w Katedrze Medycyny Populacyjnej na wydziale weterynarii tego samego uniwersytetu. Jego obowiązki w UMN zostały ujęte w ramach projektu monitorowania chorób świń UMN (Dr. Morrison Swine Health Monitoring Program [MSHMP]), w którym różne firmy, reprezentujące około 50% amerykańskiego spisu świń, dzielą się dobrowolnymi informacjami na temat różnych niewymagających obowiązkowego zgłaszania chorób, w szczególności PRRS i PED. Jego rolą w projekcie było nadzorowanie epidemiologii PRRS, wizualizacja danych oraz opracowanie nowych, bardziej wydajnych strategii monitorowania. Carles pracował w UMN do 2020 roku, kiedy to wrócił do Hiszpanii.
Od 2020 r. Carles pracował jako konsultant w zakresie zdrowia zwierząt i analizy danych dla firm związanych z przemysłem trzody chlewnej.
Obecnie pracuje jako badacz Ramon y Cajal w IRTA-CReSA, gdzie dołączył w 2022 roku. Jego obowiązki obejmują badania związane z epidemiologią PRRS w Katalonii i epidemiologią chorób świń, a także wykorzystanie danych w celu poprawy zdrowia przemysłu trzody chlewnej
Zaktualizowane CV 04-paź-2023
Witamy na 333
Nawiązuj kontakty, dziel z innymi i wchodź w interakcje z największą społecznością profesjonalistów w branży trzody chlewnej.
Świętujemy 138333 użytkowników na 333!
Zarejestruj sięJesteś już użytkownikiem?