Kamery do wykrywania i rozwiązywania problemów na fermach świń
Izba Rolnicza Bretanii sugeruje wykorzystanie kamer do analizy zachowania naszych świń i korygowania czynników ograniczających ich wydajność.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zaloguj się i zapisz do subskrypcji
Izba Rolnicza Bretanii sugeruje wykorzystanie kamer do analizy zachowania naszych świń i korygowania czynników ograniczających ich wydajność.
Biorafinerie mają potencjał, aby zwiększyć wartość materii organicznej, składników odżywczych i wody pochodzących z odchodów zwierzęcych.
Tak działa jedna z amerykańskich ferm trzody chlewnej Tosh Pork, łącząc technologię, wydajność produkcji i zaangażowanie społeczne. W tym pierwszym artykule przedstawiamy strukturę, kulturę pracy i ogólny zarys produkcji trzody chlewnej w USA.
Należy wziąć pod uwagę dobrostan zwierząt, ergonomię miejsca pracy, poszanowanie środowiska i oczekiwania społeczne.
Jak temperatura otoczenia poniżej temperatury neutralnej wpływa na wydajność chowu trzody chlewnej i efektywność środowiskową?
Pomaganie naszym zwierzętom w walce ze stresem cieplnym (a także pracownikom farmy) jest bardzo ważne.
Witamy na 333
Nawiązuj kontakty, dziel z innymi i wchodź w interakcje z największą społecznością profesjonalistów w branży trzody chlewnej.
Świętujemy 186002 użytkowników na 333!
Zarejestruj sięJesteś już użytkownikiem?Ta część skupia się na wpływie stresu cieplnego na płodność loch.
Polega to na użyciu aluminiowego panelu do zamknięcia przejść podczas kontroli rui.
Niskodawkowe zakwaszanie gnojowicy jest nowatorskim podejściem, które może być uniwersalną i opłacalną technologią dla działań na rzecz klimatu.
17. edycja FIGAN 2025 zakończyła się ogromnym sukcesem, umacniając swoją pozycję najważniejszego wydarzenia dla sektora hodowlanego w Europie Południowej.
Podczas niedawnej wizyty na fermie trzody chlewnej w Szwecji, 333 miało okazję zapoznać się z systemem Moving Floor, innowacyjną technologią poprawiającą dobrostan świń i redukującą emisje.
Oto jak zmontować „awaryjną” rampę przy użyciu paneli izolacyjnych pozostałych po budowie odchowalni.
Aby określić klucze do sukcesu w zarządzaniu lochami w systemach krycia i umieszczania w grupie, Francuska Izba Rolnicza Regionu Bretanii przeprowadziła ankietę wśród rolników, którzy wdrożyli ten system. Wyniki wskazały trzy strategie, które producenci stosują w tygodniu po odsadzeniu.
Koncepcja ta znajduje się pomiędzy konwencjonalną a ekologiczną produkcją trzody chlewnej i koncentruje się na zrównoważonym rozwoju, dobrostanie zwierząt i efektywności ekonomicznej.
Stosunkowo krótki, ale bardzo intensywny okres laktacji jest niewątpliwie kluczową fazą w produkcji trzody chlewnej zarówno dla loch, jak i prosiąt. Wrażliwość prosiąt i znaczne wymagania, przed którymi stoją lochy na tym etapie, sprawiają, że wczesne wykrycie problemów ma kluczowe znaczenie. Czy rozumiemy, co mówią nam zwierzęta?
Jak dostosować zwykły kojec do specyficznych potrzeb prosiąt odsadzonych.
Analiza cyklu produkcyjnego trzody chlewnej i wdrażanie zrównoważonych środków od żywienia po przetwórstwo prowadzi do zmian w kierunku bardziej przyjaznego dla środowiska przemysłu i lepszego dobrostanu zwierząt.
Ten hodowca stworzył ruchomą metalową barierę, którą opiera się o ścianę, gdy nie jest używana, więc nie przeszkadza.
Ogólne ryzyko wystąpienia ogniska PRRS jest 12 razy wyższe w ciągu pierwszych 15 dni po wypompowaniu obornika niż w pozostałej części roku.
EuroTier odbył się w dniach 12-15 listopada 2024 r., gromadząc liderów w dziedzinie innowacji i technologii hodowlanych.
Zwalczanie much nie powinno ograniczać się do miesięcy letnich, ponieważ odgrywają one znaczącą rolę w przenoszeniu chorób i dobrostanie ludzi i zwierząt.
Targi SPACE 2024 przyciągnęły ponad 101 000 odwiedzających ze 120 krajów, potwierdzając swoją rolę jako międzynarodowego miejsca spotkań dla osób z branży zwierząt gospodarskich i innowacji w rolnictwie.
Zmiany klimatyczne zmusiły rządy na całym świecie do egzekwowania przepisów mających na celu zmniejszenie śladu węglowego we wszystkich dziedzinach życia społecznego, w tym w produkcji trzody chlewnej.
Witamy na 333
Nawiązuj kontakty, dziel z innymi i wchodź w interakcje z największą społecznością profesjonalistów w branży trzody chlewnej.
Świętujemy 186002 użytkowników na 333!
Zarejestruj sięJesteś już użytkownikiem?Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zaloguj się i zapisz do subskrypcji