Jaki poziom różnorodności bakterii w mikrobiocie nosa przy odsadzeniu zwiększa predyspozycje prosiąt do rozwoju zapalenia błon surowiczych?
Pytania
02-lis-2023 Jaka jest jedna z głównych strategii obniżania poziomu skatolu (jednej z cząsteczek przyczyniających się do powstawania zapachu knura)? 64% poprawne
26-paź-2023 Gdzie w organizmie wytwarzane są główne cząsteczki odpowiedzialne za zapach knura? 50% poprawne
19-paź-2023 Która z tych technik może najbardziej ograniczyć emisję amoniaku z gnojowicy? 55% poprawne
12-paź-2023 Jak kształtowała się produkcja wieprzowiny w UE w pierwszej połowie 2023 roku? 56% poprawne
Losowe pytania
21-paź-2021 Który kraj jest głównym importerem brazylijskiej wieprzowiny w tym roku? 73% poprawne
21-kwi-2022 Jaki jest jeden ze sposobów utrzymania jakości nawozowej gnojowicy? 77% poprawne
27-paź-2016 Prosięta osiągają dojrzałość przewodu pokarmowego i układu immunologicznego pomiędzy 29% poprawne
25-sie-2016 Szczepienie transdermalne bez użycia igieł wymaga: 38% poprawne
Łatwe pytania
26-cze-2025 Dlaczego wysokie temperatury po porodzie zmniejszają liczbę prosiąt odsadzonych? 82% poprawne
30-mar-2023 Które kraje zwiększyły produkcję wieprzowiny w 2022r.? 75% poprawne
11-sty-2024 W którym z poniżej wymienionych krajów odsadzano najwięcej świń na lochę rocznie w 2022 r.? 74% poprawne
07-sty-2021 Czy jest jakaś korzyść dla nowo odsadzonych prosiąt z większej przestrzeni przy karmnikach? 83% poprawne
Trudne pytania
16-sty-2020 Jaki jest główny składnik błonnika zbożowego i produktów ubocznych zbóż? 26% poprawne
19-wrz-2019 Zmiany epigenetyczne ... 24% poprawne
16-mar-2023 Które z poniższych stwierdzeń dotyczących szczepionek autogennych jest FAŁSZYWE? 25% poprawne
31-mar-2016 Jaka jest największa ilość białka surowego, (w odniesieniu do suchej masy) które maksymalnie może strawić prosię ? 26% poprawne