Jaki poziom różnorodności bakterii w mikrobiocie nosa przy odsadzeniu zwiększa predyspozycje prosiąt do rozwoju zapalenia błon surowiczych?
Pytania
02-lis-2023 Jaka jest jedna z głównych strategii obniżania poziomu skatolu (jednej z cząsteczek przyczyniających się do powstawania zapachu knura)? 64% poprawne
26-paź-2023 Gdzie w organizmie wytwarzane są główne cząsteczki odpowiedzialne za zapach knura? 50% poprawne
19-paź-2023 Która z tych technik może najbardziej ograniczyć emisję amoniaku z gnojowicy? 55% poprawne
12-paź-2023 Jak kształtowała się produkcja wieprzowiny w UE w pierwszej połowie 2023 roku? 56% poprawne
Losowe pytania
09-sty-2014 Jakie zmiany mogą powodować, że lochy trzymane w grupach czują się mniej komfortowo, niż w kojcach pojedynczych? 32% poprawne
06-sie-2020 Jak zmieniała się sprzedaż meksykańskiej wieprzowiny od stycznia do maja 2020 roku? 40% poprawne
01-mar-2018 Jaki% samowystarczalności był oczekiwany w rosyjskim przemyśle wieprzowym do końca 2017 roku? 31% poprawne
08-kwi-2021 Kiedy zwykle występuje owulacja u loch? 70% poprawne
Łatwe pytania
09-lis-2023 Jaki poziom różnorodności bakterii w mikrobiocie nosa przy odsadzeniu zwiększa predyspozycje prosiąt do rozwoju zapalenia błon surowiczych? 86% poprawne
30-cze-2022 Szczepienie przeciwko zakaźnemu, zanikowemu zapaleniu nosa dotyczy: 88% poprawne
29-sie-2024 Które stwierdzenie jest prawdziwe w odniesieniu do szczepionek PCV2? 93% poprawne
17-lip-2025 Dlaczego fitazy są stosowane w żywieniu trzody chlewnej? 97% poprawne
Trudne pytania
07-maj-2020 Jaka była średnia masa tuszy świń poddanych ubojowi we Francji w 2019 r.? 29% poprawne
14-sie-2014 Co najbardziej poprawia rentowność najbardziej według ostatnich badań w USA? 27% poprawne
19-gru-2019 W ilu procentach UE samowystarczalna w odniesieniu do mączki z roślin oleistych stosowanej do karmienia zwierząt gospodarskich? 28% poprawne
13-lut-2014 Jak pH wpływa na zakaźność PCV-2? 25% poprawne