Jaki poziom różnorodności bakterii w mikrobiocie nosa przy odsadzeniu zwiększa predyspozycje prosiąt do rozwoju zapalenia błon surowiczych?
Pytania
02-lis-2023 Jaka jest jedna z głównych strategii obniżania poziomu skatolu (jednej z cząsteczek przyczyniających się do powstawania zapachu knura)? 64% poprawne
26-paź-2023 Gdzie w organizmie wytwarzane są główne cząsteczki odpowiedzialne za zapach knura? 50% poprawne
19-paź-2023 Która z tych technik może najbardziej ograniczyć emisję amoniaku z gnojowicy? 55% poprawne
12-paź-2023 Jak kształtowała się produkcja wieprzowiny w UE w pierwszej połowie 2023 roku? 56% poprawne
Losowe pytania
13-wrz-2018 Dawki nasienia powinny być przechowywane w: 40% poprawne
26-mar-2015 W najnowszych badaniach przeprowadzonych we Francji, koszty związane z PRRSV wynosiły 34% poprawne
13-cze-2019 Rezultatem stosowania probiotyków u loch może być: 44% poprawne
04-lut-2016 Historycznie, produkcja wieprzowiny w USA była 34% poprawne
Łatwe pytania
05-wrz-2024 Jak działa zakwaszanie gnojowicy? 80% poprawne
14-mar-2024 Jakie mięso w Niemczech wymaga oznaczenia pochodzenia? 91% poprawne
27-cze-2024 Który wirus jest największy: ASF, PRRS czy PED? 89% poprawne
17-paź-2013 Jak często zaleca się wykonywać korekcję racic u loch? 72% poprawne
Trudne pytania
25-lis-2021 Jak w Niemczech kształtowało się zużycie antybiotyków weterynaryjnych w roku 2020 w porównaniu z rokiem poprzednim? 25% poprawne
23-kwi-2015 E. coli jest klasyfikowana w: 28% poprawne
19-gru-2019 W ilu procentach UE samowystarczalna w odniesieniu do mączki z roślin oleistych stosowanej do karmienia zwierząt gospodarskich? 28% poprawne
02-lip-2020 Jak zmieniła się produkcja pasz dla świń w UE w 2019 r. w porównaniu do 2018 r.? 13% poprawne