Czy to prawda, że świnie są wrażliwe na zakażenie wirusami grypy pochodzenia ludzkiego i ptasiego, a jeśli tak to dlaczego?
Pytania
05-sty-2017 Co jest najbardziej decydującą zmienną, wyjaśniającą późniejszą wydajność lochy? 25% poprawne
29-gru-2016 Jakie cztery kraje są wolne od PRRS? 30% poprawne
22-gru-2016 Socjalizowanie prosiąt rozpoczęte na porodówkach: 34% poprawne
15-gru-2016 Szczepienie przeciwko PCV2: 40% poprawne
Losowe pytania
10-gru-2015 C. perfringens występuje normalnie w przewodzie pokarmowym świń i tyko te typy uważane są za patogenne: 31% poprawne
06-lip-2017 Jaki był trend w zakresie spożycia świeżej wieprzowiny w Hiszpanii w ciągu ostatnich dziesięciu lat? 33% poprawne
29-paź-2015 Kulawizny mogą być wywoływane zakażeniami: 34% poprawne
26-paź-2017 Jakie immunoglobuliny są związane z odpowiedzią na zakażenie pasożytnicze? 32% poprawne
Łatwe pytania
26-lis-2020 Jak długo należy pozostawić sznury w kojcu w celu pobierania płynu ustnego? 77% poprawne
30-maj-2025 Jak stres cieplny wpływa na pH krwi świni? 92% poprawne
09-sty-2025 Ile świń poddano ubojowi w UE w 2011 roku? 74% poprawne
21-lip-2022 'Karmienie z wyborem' (choice feeding) to: 82% poprawne
Trudne pytania
22-wrz-2016 Czy mikroflora jelitowa może być kontrolowana przez selekcję genetyczną? 26% poprawne
02-sty-2020 Czynniki anty-odżywcze soi to: 24% poprawne
18-lut-2016 Czas od porodu do pierwszego ssania... 25% poprawne
03-kwi-2014 W odniesieniu do obecności markerów oporności na zakażenia wirusem PRRS w genomie świni: 29% poprawne