Czy to prawda, że świnie są wrażliwe na zakażenie wirusami grypy pochodzenia ludzkiego i ptasiego, a jeśli tak to dlaczego?
Pytania
05-sty-2017 Co jest najbardziej decydującą zmienną, wyjaśniającą późniejszą wydajność lochy? 25% poprawne
29-gru-2016 Jakie cztery kraje są wolne od PRRS? 30% poprawne
22-gru-2016 Socjalizowanie prosiąt rozpoczęte na porodówkach: 34% poprawne
15-gru-2016 Szczepienie przeciwko PCV2: 40% poprawne
Losowe pytania
12-paź-2023 Jak kształtowała się produkcja wieprzowiny w UE w pierwszej połowie 2023 roku? 56% poprawne
31-gru-2015 Każde 100 g wyższej wagi przy urodzeniu, spożycie siary rośnie o: 34% poprawne
29-sty-2015 Co jest główną zaletą indeksu genomowego w porównaniu do tradycyjnego BLUP? 43% poprawne
29-cze-2023 Co jest naturalnym przeciwutleniaczem stosowanym do konserwacji surowców, tłuszczów i olejów? 69% poprawne
Łatwe pytania
28-lis-2024 Loszki remontowe powinny być...? 80% poprawne
30-maj-2025 Jak stres cieplny wpływa na pH krwi świni? 92% poprawne
26-wrz-2024 Gdzie mogę znaleźć światową mapę ognisk ASF? 75% poprawne
23-wrz-2021 W porównaniu ze śrutą sojową, śruta słonecznikowa: 76% poprawne
Trudne pytania
25-lis-2021 Jak w Niemczech kształtowało się zużycie antybiotyków weterynaryjnych w roku 2020 w porównaniu z rokiem poprzednim? 25% poprawne
02-sty-2020 Czynniki anty-odżywcze soi to: 24% poprawne
09-mar-2017 Trzy główne kierunki eksportu europejskiej wieprzowiny to: 27% poprawne
24-mar-2022 Jaki procent kukurydzy importowanej przez Unię Europejską w sezonie 20-21 pochodził z Ukrainy? 11% poprawne