Jaki procent wieprzowiny wyprodukowanej w Stanach Zjednoczonych w 2019 r. został wyeksportowany?
Pytania
06-lut-2020 Prawda czy fałsz? Suplementacja L-argininą na początku ciąży może dać maksymalnie jedno prosię więcej na miot. 35% poprawne
30-sty-2020 Główną przyczyną żywieniową osteochondrozy u świń jest: 64% poprawne
23-sty-2020 Która z tych roślin jest uważana za galaktogen (zwiększa lub utrzymuje produkcję mleka)? 44% poprawne
16-sty-2020 Jaki jest główny składnik błonnika zbożowego i produktów ubocznych zbóż? 27% poprawne
Losowe pytania
26-maj-2016 Który z podanych wirusów ma najniższy współczynnik transmisji? 33% poprawne
13-lut-2014 Jak pH wpływa na zakaźność PCV-2? 25% poprawne
31-gru-2015 Każde 100 g wyższej wagi przy urodzeniu, spożycie siary rośnie o: 34% poprawne
12-sty-2017 Czy to prawda, że świnie są wrażliwe na zakażenie wirusami grypy pochodzenia ludzkiego i ptasiego, a jeśli tak to dlaczego? 31% poprawne
Łatwe pytania
17-paź-2013 Jak często zaleca się wykonywać korekcję racic u loch? 72% poprawne
07-lip-2022 Które z tych zmian hormonalnych zachodzą przed oproszeniem się lochy? 78% poprawne
08-paź-2020 Jaki związek istnieje między akceptacją kontaktu z obsługą przez lochy a wynikami gospodarstwa? 90% poprawne
30-cze-2022 Szczepienie przeciwko zakaźnemu, zanikowemu zapaleniu nosa dotyczy: 88% poprawne
Trudne pytania
09-mar-2017 Trzy główne kierunki eksportu europejskiej wieprzowiny to: 28% poprawne
18-maj-2017 Jak wprowadzono afrykański pomór świń do Europy w latach 60tych? 28% poprawne
01-wrz-2022 Które z poniższych stwierdzeń dotyczących kompostowania gnojowicy jest FAŁSZYWE? 15% poprawne
28-gru-2017 Co jest przyczyną małopłytkowości samoistnej? 28% poprawne