W odniesieniu do obecności wirusa grypy świń w gospodarstwach, niektóre zidentyfikowane czynniki ryzyka to:
Pytania
07-sie-2014 Jakie parametry głównie poprawia skarmianie loch w laktacji paszą granulowaną? 34% poprawne
31-lip-2014 Stopień powodzenia metody zasiedl- zamknij-immunizuj w celu kontroli i eliminacji PRRSV... 25% poprawne
24-lip-2014 Jak długo wirus ASF może być zaraźliwy w szynkach i kiełbasach? 30% poprawne
17-lip-2014 Parametry, które różnią się między najbardziej i najmniej rentownymi producentami to: 33% poprawne
Losowe pytania
04-kwi-2024 Co jest celem projektu WelFarmers? 50% poprawne
20-kwi-2017 Które zdanie mówi prawdę o MRSA związanym z produkcją zwierzęcą (LA-MRSA)? 30% poprawne
30-paź-2014 W odniesieniu do nadzoru i kontroli Salmonella w Europie i USA: 35% poprawne
09-sie-2018 Który z tych produktów NIE pochodzi z fermentacji proteolitycznej? 35% poprawne
Łatwe pytania
05-wrz-2024 Jak działa zakwaszanie gnojowicy? 81% poprawne
08-cze-2023 O ile UE musi zmniejszyć emisje do 2030 r. zgodnie z rozporządzeniem w sprawie wspólnego wysiłku redukcyjnego w odniesieniu do emisji gazów cieplarnianych z transportu, budynków i rolnictwa w państwach członkowskich? 71% poprawne
30-maj-2025 Jak stres cieplny wpływa na pH krwi świni? 92% poprawne
14-gru-2023 Kiedy należy badać płyny z końcówek języka martwo urodzonych świń w kierunku PRRS? 73% poprawne
Trudne pytania
19-gru-2019 W ilu procentach UE samowystarczalna w odniesieniu do mączki z roślin oleistych stosowanej do karmienia zwierząt gospodarskich? 27% poprawne
16-lis-2017 Ryzyko, że siarkowodór, niezwykle niebezpieczny gaz, powstanie w zbiornikach, jest większe, gdy: 29% poprawne
07-sty-2016 Ciężarne lochy, ktróre częściej podchodzą do karmidła mają 28% poprawne
11-lut-2021 Co spowodowało dywergencję genetyczną, którą widzimy dzisiaj w parwowirusie? 22% poprawne