Od czasu pierwszego opisu PCV2 w 1998 roku obecność wirusa wykazano w:
Pytania
17-sty-2013 Gorzki smak pokarmu powoduje u świń: 47% poprawne
10-sty-2013 Chiny wyprodukowały 51 681 tys. ton wieprzowiny w 2010 roku. W którym roku produkcja wyniosła 24 016 tys. ton? 32% poprawne
02-sty-2013 Przy chorobie Aujeszky'ego mogą występować wymioty: 38% poprawne
26-gru-2012 Do produkcji wit D zwierzęta potrzebują: 84% poprawne
Losowe pytania
30-maj-2019 Od ekspozycji na Mycoplasma hyopneumoniae do rozwinięcia wysokiej odporności przez zwierzęta i zaprzestanie siewstwa patogenu, musi minąć co najmniej: 40% poprawne
14-cze-2018 Jaki był wskaźnik niezgodności maksymalnego limitu pozostałości leków weterynaryjnych wykrytych w UE w 2015 r. u zwierząt i w żywności pochodzenia zwierzęcego? 41% poprawne
17-gru-2015 Na Ukrainie gospodarstwa podwórkowe stanową: 38% poprawne
21-maj-2020 Ile gatunków cirkowirusa świń jest poznanych według stanu na styczeń 2020 r.? 57% poprawne
Łatwe pytania
10-kwi-2025 Który z poniższych składników jest makroskładnikiem odżywczym? 97% poprawne
23-lis-2023 Który kraj ma najniższe koszty produkcji trzody chlewnej? (spośród poniższych opcji) 72% poprawne
14-sty-2021 Co spowodowałoby regularny powrót lochy do rui? 71% poprawne
21-paź-2021 Który kraj jest głównym importerem brazylijskiej wieprzowiny w tym roku? 73% poprawne
Trudne pytania
17-sie-2017 Które stwierdzenie dotyczące świerzbu jest fałszywe? 29% poprawne
11-lut-2021 Co spowodowało dywergencję genetyczną, którą widzimy dzisiaj w parwowirusie? 29% poprawne
02-kwi-2015 Jakie jest zapotrzebowanie energetyczne 6-kg prosięcia? 24% poprawne
07-sty-2016 Ciężarne lochy, ktróre częściej podchodzą do karmidła mają 28% poprawne