Od czasu pierwszego opisu PCV2 w 1998 roku obecność wirusa wykazano w:
Pytania
17-sty-2013 Gorzki smak pokarmu powoduje u świń: 47% poprawne
10-sty-2013 Chiny wyprodukowały 51 681 tys. ton wieprzowiny w 2010 roku. W którym roku produkcja wyniosła 24 016 tys. ton? 33% poprawne
02-sty-2013 Przy chorobie Aujeszky'ego mogą występować wymioty: 37% poprawne
26-gru-2012 Do produkcji wit D zwierzęta potrzebują: 85% poprawne
Losowe pytania
14-mar-2013 Pasteurella multocida występuje w: 61% poprawne
21-maj-2015 Endemiczna postać grypy świń jest najczęściej wywołana przez podtypy: 33% poprawne
30-mar-2023 Które kraje zwiększyły produkcję wieprzowiny w 2022r.? 75% poprawne
30-wrz-2021 Która metoda jest najczęściej stosowana w rzeźniach do wykrywania i klasyfikowania zapachu knura w tuszach niekastrowanych samców? 56% poprawne
Łatwe pytania
11-sty-2024 W którym z poniżej wymienionych krajów odsadzano najwięcej świń na lochę rocznie w 2022 r.? 74% poprawne
17-paź-2013 Jak często zaleca się wykonywać korekcję racic u loch? 72% poprawne
14-wrz-2023 Które stwierdzenie dotyczące przechowywania szczepionek jest FAŁSZYWE? 75% poprawne
14-sie-2014 W odniesieniu do obecności wirusa grypy świń w gospodarstwach, niektóre zidentyfikowane czynniki ryzyka to: 89% poprawne
Trudne pytania
19-gru-2019 W ilu procentach UE samowystarczalna w odniesieniu do mączki z roślin oleistych stosowanej do karmienia zwierząt gospodarskich? 25% poprawne
02-sty-2020 Czynniki anty-odżywcze soi to: 24% poprawne
28-gru-2017 Co jest przyczyną małopłytkowości samoistnej? 28% poprawne
11-lut-2021 Co spowodowało dywergencję genetyczną, którą widzimy dzisiaj w parwowirusie? 22% poprawne