Od czasu pierwszego opisu PCV2 w 1998 roku obecność wirusa wykazano w:
Pytania
17-sty-2013 Gorzki smak pokarmu powoduje u świń: 47% poprawne
10-sty-2013 Chiny wyprodukowały 51 681 tys. ton wieprzowiny w 2010 roku. W którym roku produkcja wyniosła 24 016 tys. ton? 33% poprawne
02-sty-2013 Przy chorobie Aujeszky'ego mogą występować wymioty: 37% poprawne
26-gru-2012 Do produkcji wit D zwierzęta potrzebują: 84% poprawne
Losowe pytania
22-maj-2025 Za jaki procent emisji metanu na fermach trzody chlewnej odpowiada składowanie odchodów? 25% poprawne
30-paź-2014 W odniesieniu do nadzoru i kontroli Salmonella w Europie i USA: 35% poprawne
13-kwi-2023 Co jest wadą stosowania chloru jako środka do sanityzacji wody? 55% poprawne
13-lut-2020 Jaki procent wieprzowiny wyprodukowanej w Stanach Zjednoczonych w 2019 r. został wyeksportowany? 33% poprawne
Łatwe pytania
30-lis-2023 Jaka jest definicja One Health opracowana przez Światową Organizację Zdrowia? 95% poprawne
10-kwi-2025 Który z poniższych składników jest makroskładnikiem odżywczym? 97% poprawne
09-lis-2023 Jaki poziom różnorodności bakterii w mikrobiocie nosa przy odsadzeniu zwiększa predyspozycje prosiąt do rozwoju zapalenia błon surowiczych? 86% poprawne
23-kwi-2020 W jaki sposób lochy- mamki wpływają na rozprzestrzenianie się wirusa grypy? 80% poprawne
Trudne pytania
04-mar-2021 Jak zmieniała się liczba ferm trzody chlewnej w Niemczech w ciągu ostatnich 10 lat? 24% poprawne
28-gru-2023 Które rzeźnie są częścią Marché du Porc Breton? 25% poprawne
08-lis-2018 Czym jest rezystom? 18% poprawne
16-kwi-2020 Jaki jest szacowany okres półtrwania wirusa ASF w składnikach paszowych? 25% poprawne