Od czasu pierwszego opisu PCV2 w 1998 roku obecność wirusa wykazano w:
Pytania
17-sty-2013 Gorzki smak pokarmu powoduje u świń: 47% poprawne
10-sty-2013 Chiny wyprodukowały 51 681 tys. ton wieprzowiny w 2010 roku. W którym roku produkcja wyniosła 24 016 tys. ton? 33% poprawne
02-sty-2013 Przy chorobie Aujeszky'ego mogą występować wymioty: 37% poprawne
26-gru-2012 Do produkcji wit D zwierzęta potrzebują: 85% poprawne
Losowe pytania
12-cze-2025 Jak błonnik pokarmowy wpływa na zachowanie loch? 91% poprawne
11-wrz-2014 Który z tych patogenów jest bardziej zaraźliwy (ma wyższe R0)? 42% poprawne
29-mar-2018 Jaki był wpływ PED w USA na masę ubojową świń? 36% poprawne
16-paź-2014 Po infekcji M.hyopneumoniae następuje rozbudowa BALT: 29% poprawne
Łatwe pytania
30-cze-2022 Szczepienie przeciwko zakaźnemu, zanikowemu zapaleniu nosa dotyczy: 88% poprawne
11-sty-2024 W którym z poniżej wymienionych krajów odsadzano najwięcej świń na lochę rocznie w 2022 r.? 74% poprawne
26-wrz-2024 Gdzie mogę znaleźć światową mapę ognisk ASF? 75% poprawne
08-paź-2020 Jaki związek istnieje między akceptacją kontaktu z obsługą przez lochy a wynikami gospodarstwa? 90% poprawne
Trudne pytania
12-lip-2018 Które zdanie jest prawdziwe w odniesieniu do witaminy D? 29% poprawne
15-cze-2023 Jak kształtowała się produkcja trzody chlewnej we Francji w 2022 roku? 25% poprawne
22-gru-2022 Jak obliczyć ilość roztworu podstawowego potrzebnego na jeden dzień podawania do wody? 29% poprawne
22-maj-2025 Za jaki procent emisji metanu na fermach trzody chlewnej odpowiada składowanie odchodów? 25% poprawne