Od czasu pierwszego opisu PCV2 w 1998 roku obecność wirusa wykazano w:
Pytania
17-sty-2013 Gorzki smak pokarmu powoduje u świń: 47% poprawne
10-sty-2013 Chiny wyprodukowały 51 681 tys. ton wieprzowiny w 2010 roku. W którym roku produkcja wyniosła 24 016 tys. ton? 33% poprawne
02-sty-2013 Przy chorobie Aujeszky'ego mogą występować wymioty: 37% poprawne
26-gru-2012 Do produkcji wit D zwierzęta potrzebują: 85% poprawne
Losowe pytania
19-cze-2025 Co robią białka szoku cieplnego? 83% poprawne
20-lut-2025 Jak kształtowała się niemiecka produkcja wieprzowiny w 2024 roku? 53% poprawne
20-sty-2022 Zgodnie z nowymi wytycznymi klasyfikacji PPRS od AASV, która kategoria opisuje farmę, w której zatrzymano recyrkulację wirusa i przez 90 dni są produkowane prosięta RT-PCR-negatywne ? 45% poprawne
04-lut-2016 Historycznie, produkcja wieprzowiny w USA była 34% poprawne
Łatwe pytania
14-maj-2020 Które szczepienie powoduje najbardziej niekorzystne reakcje behawioralne u prosiąt? 81% poprawne
17-lip-2025 Dlaczego fitazy są stosowane w żywieniu trzody chlewnej? 97% poprawne
26-wrz-2024 Gdzie mogę znaleźć światową mapę ognisk ASF? 75% poprawne
10-kwi-2025 Który z poniższych składników jest makroskładnikiem odżywczym? 97% poprawne
Trudne pytania
14-sie-2014 Co najbardziej poprawia rentowność najbardziej według ostatnich badań w USA? 27% poprawne
09-lut-2017 Mikrobiom świń utrzymywanych w środowisku zamkniętym i z chowanych na zewnątrz jest: 29% poprawne
12-maj-2016 Optymalna proporcja Lactobacilli:Coliforms w okrężnicy wynosi: 28% poprawne
28-gru-2017 Co jest przyczyną małopłytkowości samoistnej? 28% poprawne