Jak zmieniała się produkcja wieprzowiny w Chinach w pierwszej połowie 2021 r. w porównaniu z 2020 r.?
Pytania
19-sie-2021 Jaki procent pogłowia trzody chlewnej w Niemczech jest sklasyfikowany jako ekologiczny? 33% poprawne
12-sie-2021 W którym roku w UE zakazano stosowania przetworzonego białka zwierzęcego u świń? 43% poprawne
05-sie-2021 Jaka jest minimalna ilość siary, jaką potrzebuje prosię? 59% poprawne
29-lip-2021 Posłowie zatwierdzili rezolucję zakazującą używania klatek w hodowli zwierząt w UE. Ile głosów było za? 38% poprawne
Losowe pytania
18-lut-2021 Jak zmieniał się hiszpański eksport wieprzowiny w 2020 roku? 56% poprawne
29-sie-2024 Które stwierdzenie jest prawdziwe w odniesieniu do szczepionek PCV2? 92% poprawne
17-sty-2013 Gorzki smak pokarmu powoduje u świń: 47% poprawne
02-maj-2013 Japonia jest największym importerem mięsa na świecie: 34% poprawne
Łatwe pytania
30-lis-2023 Jaka jest definicja One Health opracowana przez Światową Organizację Zdrowia? 95% poprawne
09-lip-2020 Czym jest IUGR? 74% poprawne
14-sie-2014 W odniesieniu do obecności wirusa grypy świń w gospodarstwach, niektóre zidentyfikowane czynniki ryzyka to: 89% poprawne
26-gru-2012 Do produkcji wit D zwierzęta potrzebują: 84% poprawne
Trudne pytania
16-sty-2020 Jaki jest główny składnik błonnika zbożowego i produktów ubocznych zbóż? 27% poprawne
20-gru-2018 Pierwsze szczepionki przeciwko ASF będą najprawdopodobniej: 29% poprawne
14-sie-2014 Co najbardziej poprawia rentowność najbardziej według ostatnich badań w USA? 27% poprawne
25-cze-2020 W którym momencie produkuje się laktozę i tłuszcz w siarze? 21% poprawne