Czynniki anty-odżywcze soi to:
Pytania
26-gru-2019 Czym zajmuje się nutrigenomika? 38% poprawne
19-gru-2019 W ilu procentach UE samowystarczalna w odniesieniu do mączki z roślin oleistych stosowanej do karmienia zwierząt gospodarskich? 25% poprawne
12-gru-2019 Jakie jest główne ryzyko związane z zastosowaniem wysokiego poziomu DDGS w diecie tuczników? 33% poprawne
05-gru-2019 Co jest głównym wyznacznikiem jakości produktu końcowego w procesie uzyskiwania plazmy krwi jako składnika paszowego? 34% poprawne
Losowe pytania
30-wrz-2021 Która metoda jest najczęściej stosowana w rzeźniach do wykrywania i klasyfikowania zapachu knura w tuszach niekastrowanych samców? 56% poprawne
27-lip-2017 Ile podtypów wirusa PCV2 określono do tej pory? 33% poprawne
25-gru-2014 Istnieje tylko pięć krajów europejskich, gdzie forma spółdzielni dominuje w sektorze trzody chlewnej: 26% poprawne
20-lip-2017 Jaki może być wpływ zróżnicowania żywienia ze względu na płeć? 30% poprawne
Łatwe pytania
17-kwi-2025 Który wirus ma zazwyczaj dłuższy okres zakaźności u prosiąt? 79% poprawne
09-lis-2023 Jaki poziom różnorodności bakterii w mikrobiocie nosa przy odsadzeniu zwiększa predyspozycje prosiąt do rozwoju zapalenia błon surowiczych? 86% poprawne
28-lis-2024 Loszki remontowe powinny być...? 80% poprawne
17-paź-2013 Jak często zaleca się wykonywać korekcję racic u loch? 72% poprawne
Trudne pytania
05-sty-2017 Co jest najbardziej decydującą zmienną, wyjaśniającą późniejszą wydajność lochy? 25% poprawne
09-mar-2017 Trzy główne kierunki eksportu europejskiej wieprzowiny to: 27% poprawne
13-lut-2014 Jak pH wpływa na zakaźność PCV-2? 25% poprawne
11-lut-2021 Co spowodowało dywergencję genetyczną, którą widzimy dzisiaj w parwowirusie? 22% poprawne